Ostalo

Auto i čamac u jednom

Engleski umirovljenik John Hinton spojio je motor kosilice i staru barku te napravio vozilo kojim može voziti po cesti i ploviti morem. Hinton je za ovo jedinstveno vozilo utrošio nešto više od osam tisuća kuna i dvije godine rada u svojoj garaži.

E.M.
12.05.2011 12:40

Hrvatski ribari sigurno bi bili presretni kad bi svoje brodice mogli voziti i po cesti. Ako mislite da takvu scenu možete vidjeti samo u filmovima o Jamesu Bondu, grdno se varate. To čudo ostvario je jedan Britanac.

John Hinton engleski je umirovljenik koji je svoje slobodno vrijeme odlučio posvetiti jednom posebnom izumu.

Htio je napraviti vozilo koje se može kretati po cesti, ali i moru. Tako je spojio motor kosilice i staru barku od kojih je napravio jedinstveno vozilo.

Malo vožnje po gradu pa spektakularan ulazak u more, malo pecanja te povratak doma - sve bez izlaženja iz svog novog izuma.

78-godišnjak je tako postao glavna atrakcija u svome mjestašcu. "Mislim da sam pravi čudak. Jedini razlog zbog kojeg sam napravio ovo vozilo jest taj da mogu direktno iz svoje kuće ući u brodicu i tako se vratiti doma", rekao je domišljati Hinton.

Svoj izum ponudio je "Hondi" kako bi ga masovno proizvodili, ali još ga ne shvaćaju ozbiljno.

Možda ga sad, kad je postao medijska zvijezda netko i kontaktira te mu ponudi basnosnlovnu cifru za njegov genijalan izum.