Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Nova praksa!

Aviokompanija naplaćuje po kilogramu putnika!

Iako su mnoge aviokompanije to već nekoliko puta najavljivale, Samoanski je zračni prijevoznik krenuo u realizaciju 'plati koliko težiš' kampanje.

Image

pretilost pretilost

RTL/ 2.4.2013. u 16:09
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Aviokompanija iz Samoe počela je svojim putnicima naplaćivati kilograme viška, no ne kilograme prtljage, već njihove kilograme koji prelaze granicu prosječne tjelesne težine za njihovu visinu.

Prilikom kupnje aviokarte kupci će morati upisati svoju težinu, a vagat će ih i prije samog ulaska u avion kako bi provjerili da ne lažu o težini.

Samoa Air opravdava svoje postupke poskupljenjem cijena goriva i time da ukoliko avion prevozi teže putnike mora potrošiti više goriva, a i da ukoliko se u zrakoplovu nalazi više pretilih putnika, oni zauzimaju više mjesta, te time smanjuju mogućnost prodaje ulaznica drugim putnicima. Smatraju kako je vaganje samo pitanje sigurnosti u avionu.

Glasnogovornik ove aviokompanije izjavio je kako ovime ustvari podižu svjesnost o prevelikoj tjelesnoj težini, te se nadaju kako će sada ljudi više pažnje prosvećivati svom zdravlju.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
proslavila se u big brotheru

Imala je seks pred milijunima gledatelja, svađala se sa sestrama Šegetin pa potpuno nestala: Gdje je Steffani Banić?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba