Ostalo

Što se krije iza najduže pauze ikad? Baka Prase 'fura' poslovni model zatišja: Nema ga nigdje

Youtuber Baka Prase posljednji je video objavio 5. siječnja, nakon čega je obožavateljima obznanio da je prekinuo s djevojkom Anjom Blagojević. Videa više nema, kao ni zarade, a Bogdan je izjavio i kako je vrijeme da pronađe novi posao

RTL.hr
02.02.2022 20:00

Najjači youtuber regionalne scene Baka Prase već je godinama na vrhu. Pregledi su se gomilali, sponzorstva nizala, community iz dana u dan rastao, a onda je drama koju je prije koju godinu izazvao sa svojim provokativnim komentarima ponovno isplivala na najgori mogući način, i to nakon smrti youtuberice Kristine Đukić.

Baka je sredinom prosinca prošle godinepovukao kočnicu što se tiče svakodnevnog objavljivanja sadržaja. Pamtimo kako je u danima najveće slave gotovo svaki dan imao novi video, njegov ritam snimanja, montaže i distribucije nije mogao pratiti nitko. Bio je možda i najažurniji youtuber na svijetu, a većina videa osvajala bi i trending diljem regije. Komentirao je sve - kolege youtubere, srpsku scenu, svakodnevicu s prijateljima, snimao spotove, vlogove... Kroz godine je stvoriovojsku obožavatelja, poglavito djece, koje je nazvao svojim sljedbenicima, odnosno unucima', a cijeli sustav institucijom.

Baka Prase i Anja Bla

Izvor: Screenshot Youtube

Posljednji video objavio je 5. siječnja, a prije toga je svima obznanio kako se preselio u Amsterdam. To ipak nije bila istina jer je u glavni grad Nizozemske otputovao za blagdane s navodno bivšom djevojkom Anjo m Blagojević i tamo proveo nekoliko dana s roditeljima. Nekoliko dana kasnije Bogdan je na društvenim mrežama objavio da je prekinuo s djevojkom, za koju je dotad govorio kako će biti majka njegove djece.

"Anja i ja smo raskinuli. Nije nikakav prank, samo eto. Došli smo do točke gdje se više nismo slagali najbolje i naša je veza naletjela na zid. I dalje se volimo i objema nam je jako teško, ali to je život. Odlazak u Amsterdam nam je bio oproštajni put", napisao je tada Bogdan. Dok na njegovim profilima vlada zatišje, na što nikako nismo naviknuli, Anja Bla redovito objavljuje provokativne fotke. Potpuno gola, prekrivena tek bojom, pretposljednjom objavom pokazala je sve, a i opisom je nešto željela poručiti bivšem dečku: "Nikada nemoj dopustiti da ti netko bude sve, jer kada odu, nećete imati ništa". Dok je na fotografiju reagiralo više od 159 tisuća ljudi, među njima nije bio Baka Prase.

"Bako, vrati se", "znam da si raskinuo s djevojkom, ali i kada padaš, moraš nastaviti dalje", "još malo i doći ćeš do dva milijuna na YouTubeu, a ti si prestao snimati?", "Bogdane, nije ovo valjda kraj". Ovo je tek dio komentara koje mu obožavatelji pišu iz dana u dan, no Baka ne reagira. Svi se pitaju je li posrijedi marketinški trik ili je jednostavno toliko utučen zbog prekida da je morao uzeti najdulju pauzu dosad? YouTube mu je zbog cijele situacije ukinuo monetizaciju, od koje je navodno zarađivao nekoliko desetina tisuća eura mjesečno, a sponzora također nema na vidiku. O tome se požalio i u pretposljednjem videu.

Pročitajte još
Sve drame u koje je bio uključen Baka Prase: Pregledi su rasli, novac se zaradio, no koja je cijena svega...

"Ne znam što će dalje biti, nemam nikakav plan. Ne znam hoću li snimati za YouTube. Ne osjećam više kao da želim snimati, a drugo, moram početi raditi neki običan posao i zaraditi za život ovdje, s obzirom na to da je ovdje život skup. Neću snimati za YouTube jer mi oduzima puno vremena, jer ne zarađujem više ništa zbog toga što više nemam ni sponzore, nikakvu zaradu, ni monetizaciju, sve mi je ukinuto", priznao je sredinom prosinca te dodao kako je morao otići iz Srbije jer se ne zna nositi s pritiskom. No, u rodnu zemlju se ipak vratio vrlo brzo...i tko zna što dalje sprema.