Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
uči nas kako reciklirati

Bandić u maniri velikih šefova pokazao talent za kuhanje, ali i poziranje

I kada nam se učini da nas zagrebački gradonačelnik više ni sa čim ne može iznenaditi, njemu to ipak polazi za rukom. Kao glavnog glumca u promo spotu Zagrebačkog holdinga Bandić je angažirao - samog sebe. Akcija se zove 'Stavi pravu stvar na pravo mjesto', a mi smo saznali je li Milan uspio u tome.

RTL/ 28.5.2014. u 17:29
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Drage bake, žao nam je što vam to moramo objaviti, ali vaša dosad omiljena bakina kuhinja više nije kulinarski vrh. Upravo ste smijenjene jer veći majstor od vas opasao se pregačom.

"Drage Zagrepčanke i Zagrepčani. Danas ćemo zajedno kuhati i naučiti kako pametno odvajati otpad u kuhinji. Za vas ću pripremiti fini pileći ajngemahtec. Potrebna nam je piletina u komadima, luk, češnjak, mrkva, peršin, grašak i začini. Za noklice jajca, brašno i voda. Nek se sada ajngemahtec kuha, a mi ćemo pospremiti kuhinju.
Sad je važno da odvajamo otpad. Dobar tek i tako 365 dana u godini", kaže zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u novom spotu Zagrebačkog holdinga.

"Dokaz tome je i gradonačelnik koji je svoj šarm, svoju viziju, svoje kulinarsk spospobnosti, svoju spretnost stavio na raspolaganje svima i ušao u domove i poziva i vas da odvojeno prikupljate otpad", kaže Bandić.

Zaboravio je u nabrajanju spomenuti i svoju skromnost, ali tko bi se i toga sjetio sad kad su pune ruke posla oko razvrstavanja otpada.
Jer do srpnja svih 556 gradova i općina u Hrvatskoj treba osigurati posebne kontejnere, a ljudi će se do tada morati naviknuti da već u domu sami sortiraju otpad.

Sjećate se muškarčine koja radi sve ono što bi svaki mačo muškarac morao raditi? E, pa, ruski predsjednik Putin je samo šegrt koji kod majstora Milana dolazi po savjete kako se i gdje treba prikazati i ljudima pokazati jer nema situacija u kojoj ga dosad nismo vidjeli. Posebno s kuhačom ili zaimačom u ruci.

"Prvo da manje jedete, a onda da bolje cugate", savjet je zagrebačkog gradonačelnika.

Tako vičan kuhači, najavio je i objavljivanje svoje kuharice. Postoji dobar razlog zašto svoje delicije manje jede, a više dijeli.

"Ja vam imam još uvijek pločice kao da imam 23 godine, a imam 57 i pol. Ne smijem puno jesti da održim svoje pločice", rekao je gradonačelnik prije godinu dana.

Nije samo po pitanju hrane sveprisutni Bandić pravi maneken. Kad je prava stvar u pitanju, nije mu problem ni otrčati maraton, koliko god on trajao.

Kad nije na nogama, to ga ne može spriječiti, grabi on i na koljenima.
Po potrebi zna pustiti i glas, razdraganim ženama dijeliti i ruže i karanfile, sve prepreke na putu sjeći mačetom, a malo se opušta tek u onim rijetkim trenucima kad se, ne možemo reći umori, već čeka svoje kolege da ga sustignu.

Naravno da mu onda nije bio problem zasukati rukave, primiti kuhaču u ruku i građanima pokazati kako se to reciklira.

"Samo trebamo imati disciplinu u glavi, a početak te discipline je odvojeno prikupljanje otpada u vlastitom domu. I vama će biti jasnije jer me već par puta pitate. Ja bih volio da vi odete kod mene doma, a ja kod vas pa da vidite kako se to radi", kaže Bandić.

Ovaj put je Bandić svoje sada već legendarne vještine upregnuo za stvarno dobru stvar. Ova je kampanja zbog upečatljivog glumca i manekena vještih ruku i zarazna osmijeha itekako primijećena i zato je kampanja već u startu uspješna. Ajngemahtecom za okoliš, recept je koji može izići samo iz kuhinje Milana Bandića.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
42 godine od odlaska

Ljubavi i strasti Josipa Broza Tita! Volio je nekoliko žena, no samo jedna bila je ona prava

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba