Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
20. obljetnica

Bare se prisjetio snimanja kultnog albuma iz 1996-te: 'Bilo je to grozno doba, s puno opijanja i drogiranja'

Goran Bare kaže da mu je ova godina bila grozna i nastojat će je što prije zaboraviti. No, rekli bismo, nije mu bila toliko grozna kao ona kad je s "Majkama" izdao svoj sad već kultni album 'Vrijeme je da se krene'

Dalila Turk/ 29.12.2016. u 18:19
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

1996. godine životi članova grupe Majke bili su u rasulu, prožeti smrtima i drogom. 20 godina poslije izdana je rema-ste-rirana verzija albuma, koju su nam jučer predstavili

Goran Bare i Majke prije 20 godina su napravili najbolji rock album u Hrvatskoj ali i šire.

"Nevjerojatno kako smo mi na albumu radili spontano sve i sve je sjelo onako kako bi baš i sada napravili", prisjeća se Bare.

Album Vrijeme je da se krene – proglašen je najboljim rock albumom devedesetih i danas je on, na dvadesetu godišnjicu izdavanja, dobio svoju remasteriranu verziju. Uz cd izdanje, tu je i ono za sve ljubitelje old school vinila. 

"20 godišnjica i to je baš lijepo. Ploča na vinilu, vidim, fino je skockana. Jako zgodno", zadovoljan je. 

A Bare je bio jako mlad kada je započinjao svoju glazbenu karijeru. Zbog nje se odrekao nogometa, koji je, pričaju svjedoci, rasturao.

"Od 12-te godine se bavim muzikom. Prvi put sam nastupio sa 15 godina, i to ne jer me netko gurao nego sam to izborio sam svojom kvalitetom, a ne glupošću."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ta kvaliteta je izrodila brojnim hitovima i nagradama. Slušaju se i danas. Obljetnica ovog izdanja okupila je staro društvo. Idealna prilika da se s Barom prisjetimo tih davnih dana.

"Mi smo trebali snimiti mini album, ali da to ne bi bio prvi album za kuću 'Jabukaton', onda sam se pobrinuo i napisao još nekih šest pjesama i dodao dvije stare, iz starih dana Majki", kaže Bare. 

Ali Goran se tih dana s tugom sjeća.

"Zbilja nas je tih godina šamaralo, prvo meni umrla supruga pa onda jedno tri, četiri mjeseca prije snimanja Kelmisu je umro otac i tako. Uglavnom puno teških osjećaja. Puno tuge i šta ja znam, opijanja, drogiranja i to", priznaje Bare. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
SRETNO SVIMA!

Kandidatkinja Ana ima jasan cilj: 'Voljela bih ponoviti rezultat svoje buduće svekrve Bernardice'

Sadašnjost je donijela kakav takav mir u njegovu životu. Bare, naime, vrijedno sprema i novi album. prvi singl samo što nije ugledao svijetlo dana. 

"Baš sam pogodio, album će izaći do proljeća. Sad neka dečki više kažu, ja sam svoje rekao. Laku noć, prijatno", pozdravio nas je Bare.

No ipak smo ga uspjeli priupitati i kakva mu je bila 2016 godina.

"Bila mi je odvratna. Grozna, jedna od najlošijih godina koje sam u životu imao", rekao je Bare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ali Bare je veliki pozitivac i nada se ljepšoj 2017.

"Želim svim gledateljima televizije RTL sretnu novu 2017 godinu, da vam bude najbolja i najproduktivnija u životu. Laku noć prijatelji, prijatno."

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
LJEPOTICA

Ovo lice ste sigurno već vidjeli! Elena Dizdar naša je najzaposlenija manekenka, angažirala ju je i Izabel Kovačić

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba