Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
VIDEOINTERVJU

Bend Cullen's sister za RTL.hr: 'Nevjerojatno je naći ime benda da nije zauzeto. Tražili smo ga godinu i pol'

Cullen's sister okupio je pet glazbenika s dugogodišnjim iskustvom, a najzanimljivije je da se pritom nitko nije poznavao otprije niti je itko došao iz istog grada

Image
L. K./ 3.8.2022. u 8:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Što napraviti kada nismo zadovoljni svijetom u kojem trenutno živimo? Pojedinci su usred pandemijske 2020. godine osnovali alternativni rock bend, drugi su pisali pjesme, a treći su proživljavali te stihove i melodije. Kako god, svi živimo u svom svijetu, koliko god je to moguće te upravo zbog toga smo sami njegovi kreatori. Igrajući se stvoritelja, u svoj svijet na velika vrata puštamo ljubav, obitelj, prijateljstvo ili nešto drugo u čijem okruženju možemo osloboditi svoje iskonsko 'ja'. Izgraditi svijet, nije nimalo lagano, a kada se tome pridoda težnja ka onom novom, kreativnijem i boljem od prethodnog te onog poznatog, tu treba "zavrnuti ruke".

Upravo su to učinili pjevačica Anica Šarić iz Dubrovnika i gitarist Darel Bavčar iz Rijeke koji su cijeli život okruženi glazbom, a život ih je spojio u "najalternativnijem gradu u Hrvatskoj" i to baš na probi jednog benda. Kemija između njih se odmah osjetila pa nije ni čudo da su došli na logičnu ideju - osnovati alternativni rock zvuk u kombinaciji s loopovima, ambijentalnim i elektroničkim elementima. Njegove fenomenalne melodije i njezino snalaženje, kako za mikrofonom tako s olovkom i papirom, stvorili su prvu zajedničku pjesmu 'Svijet za mene'.

Bend trenutno radi na drugom singlu koji bi trebao izići na jeseni otkada započinju i s koncertima. Inače, Anici i Darelu, a naknadno i bubnjaru Hrvoju Dizdaru su se ove godine pridružili basist Joško Širinić i gitarist Jakov Skender.

Kao nov bend na sceni moram vas pitati - je li nemilosrdna glazbena industrija prema novim bendovima?

Mislim da su to šuškanja u biti jer novi bend je novi bend samo zbog toga što mu se ne zna ime, a to kakav materijal radi, to se pokaže u, pretpostavljam, nekih šest mjeseci do godinu dana dok bend ne procvate na tržištu. Jedina loša strana toga se odnosi na sam početak, dok ne krenu svirke, dok ljudi ne čuju bend, kako on zvuči, kako se on prezentira stageu. To je ta neka početna težina.

Kako ste nastali kao bend? Imate dojam ekipe. Jeste li nastali iz nekog prijateljstva ili preko nekakvih zajedničkih poznanika?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Počeci su bili sa mnom i sa Anicom. Ja sam svirao u Rijeci do prije dvije godine u jednom riječkom bendu i ona je došla na probu jer smo isprobavali tko bi nam mogao biti drugi pjevač. Vrtjeli smo se dok nije došla ona i onda smo ona i ja dobili neku ideju da bismo mogli započeti neki naš bend. Tako sam se ja preselio u Zagreb i nakon toga se okupila ova trenutna ekipa koja je tu s tim da smo projekt vodili samo ona i ja nekih godinu dana. Nismo bili u mogućnosti naći ljude tek tako koji bi s nama radili ozbiljno preko noći. Drugi dio ekipe smo našli preko oglasa, odnosno preko burze glazbenika. Tako smo se nekako povezali.

Kako izgleda stvaralački proces vašeg benda?

Zapravo sam materijal je nastao u zadnjih godinu dana. Tu smo Darel i ja zajedno pisali. Za svaku pjesmu je različito. Dosta puta nam se dogodilo da bismo potpuno odvojeno, recimo ja napišem tekst i neku vokalnu liniju, ona napiše muziku i to savršeno se spoji u jednu pjesmu, ali u većini puta zapravo Darel napravi sve što se tiče glazbe i onda na to ja pišem tekst i vokalnu liniju. Tako to nekako funkcionira.

Kako je nastala ova pjesma koju smo imali prilike čuti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
POSTALO JE VRUĆE!

Zvonko u svom haremu, Brankici gurnuo glavu u grudi: 'Ako te ja zgrabim, neću te ljubiti u čelo'

Ta pjesma je upravo nastala tako što je Darel na jednoj probi krenuo svirati nekakvu melodiju na gitari i ja u tom trenutku nisam imala nikakvu vokalnu liniju, ali sam imala gotov tekst. Jednostavno sam počela pjevati i to je bilo to. Dijelovi pjesme su se savršeno uklopili i eto – tako je nastala.

Image
Foto:
Image

Što nam još spremate? Kakvog asa u rukavu imate?

Da, u principu sprema se drugog singla za koji će se snimati spot krajem osmog mjeseca i za njega je u povoju taj cijeli album, intenzivno se na tome radi svaki dan – doma, na probama i skupa u studiju. Tako da bi album trebao biti u drugom mjesecu. Plan je izbaciti album u veljači iduće godine.

U kojoj ste sad fazi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pa u principu snima se svaki tjedan. U studiju se skupimo i radi se na tome. Mislim trebao bi biti spreman u drugom mjesecu.

Image
Foto:
Image

Kako je izgledala glazbena prošlost svakog od člana benda?

Nikome nije ovo prvi bend. Zapravo svi imamo dosta glazbenog iskustva otprije.

Nešto slično ovome ili više neki prijateljski projekti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pa ja sam imala isto jedan zanimljiv i poprilično ozbiljan projekt, ali to je bilo jako davno. Svima nam je ovo nešto što je najozbiljnije što smo do sada uradili.

Gdje ćete sve nastupiti ovo ljeto ili ove godine?

Zapravo mislimo krenuti od jeseni, onako udarnički.

Imate nešto u planu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Još uvijek se kuha, ali mislim da će preko društvenih mreža sve na vrijeme biti objavljeno.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Kako ste došli na ideju za ime benda?

Znači nekih godinu i pol dana smo se mislili. Nevjerojatno je teško naći ime benda da nije zauzeto. To je stvarno nevjerojatno. Svako ime koje smo u godinu i pol dana proguglali je zauzeto. Tako smo Darel i ja jednu večer sjedili s nekim prijateljima na večeri i žalili se kako ne možemo nikako naći ime benda jer je sve zauzeto. Generalno smo komentirali kako sve super zvuči na engleskom i tako i ovaj prijatelj je držao kulenovu seku u ruci i rekao : ''Evo, kulenova seka sto posto nije zauzeto''. Onda sam ja rekla 'Cullen's sister' i tako je to ostalo, eto!

Čime se bavite kada vam mikrofon i instrumenti nisu u rukama?

Joško Širinić: Ja sam inače tonac i bavim se koncertima. Snimam bendove studijski i tako dalje. U biti u glazbi sam kompletno.
Anica Šarić: Ja samo pjevam.
Hrvoje Dizdar: Ja sam stalno zaposlen.
Jakov Skender: Osim glazbe, bavim se jogom. U slobodno vrijeme meditiram, prakticiram jogu, tom duhovnošću tako da spajam nekako ugodno s korisnim – duhovnost i glazbu. To dvoje mi je nekako najvažniji dio mog života.
Darel Bavčar: Ja sviram gitaru i radim pjesme za bend i to je to.
Anica Šarić: Ja sam se dosta godina bavila zapravo radijskim poslom – kao voditeljica, glazbena urednica, novinarka, svašta… Sve je zapravo vezano uz radio i bavim se overvoiceom. Nisam sigurno četiri do pet godina bila na radiju, ali vidjet ćemo – tko zna što život nosi.

Cijeli intervju pogledajte u videu.

Image
Foto: RTL
Image
RTL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
UVIJEK PROFINJENA

I ona reciklira! Elegantnu haljinu s krštenja sina Izabel Kovačić 'ponovila' na splitskom eventu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba