Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
I GOOGLE GA SE SJETIO

Bez njega ne bismo danas imali čime pisati!

Google, koji i inače ilustracijama i izmjenama svoga 'doodlea' na početnoj stranici ima običaj obilježavati važne datume i događaje, danas je u svoj logo ugradio karikaturu Penkale s penkalom zataknutom za uho.

Image
Foto: Screenshot
K. T./HINA/ 20.4.2012. u 7:39
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Najveća svjetska internetska tražilica Google u petak je prigodnom izmjenom svoga logotipa obilježila 141. godišnjicu rođenja hrvatskog inženjera SlavoljubaPenkale, izumitelja mehničke olovke (penkale) i nalivpera.

Google, koji i inače ilustracijama i izmjenama svoga 'doodlea' na početnoj stranici ima običaj obilježavati važne datume i događaje, danas je u svoj logo ugradio karikaturu Penkale s penkalom zataknutom za uho. Klikom na logotip otvaraju se poveznice na stranice o slavnom i svestranom hrvatskom inženjeru poljsko-židovskog podrijetla, izumitelju pisaćeg pribora, osnivaču zagrebačke tvornice olovaka i konstruktoru prvog hrvatskog zrakoplova.

Eduard Slavoljub Penkala rođen je Liptovskom Mikulašu, u današnjoj Slovačkoj, 20. travnja 1871. godine, a umro je 5. veljače 1922. u Zagrebu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
dostigla ga ruka pravde

Karma je brza - pokušao pobjeći i izazvao sudar!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba