Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
A dječja prava?

Big Brother škole: Djeca pod stalnim nadzorom

Svaki roditelj opravdano se brine je li mu dijete u školi sigurno. No, u Iranu su otišli korak dalje. Djeca se u školama nadziru doslovno svake sekunde i u svakoj situaciji, a roditelji mogu pratiti što njihovi miljenici rade - putem interneta. Revolucija u obrazovanju ili povreda dječjih prava? Odgovor na ovo pitanje, pogledajte u prilogu.

RTL/ 31.10.2011. u 18:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bez da su ikada čula za Big Brother, iranska djeca su postala njegovim glavnim akterima.

Tajne više ne postoje. Roditelji u izravnom prijenosu, na internetu prate svaki njihov korak.

"Kamere su instalirane tako da snimaju učitelje koji predaju ispred interaktivne ploče. Također, učitelj će moći pogledati te filmove, kako bi mogao ispraviti neke svoje pogreške", pojasnio je osnivač Pishtaz škola Peyman Soltani.

Apsolutnom nadzoru izloženi su svi koji se za vrijeme nastave nađu u ustanovi! Čak 146 kamera pokriva svaki centimetar tla po kojem hodaju djeca od 5-11 godina.

"Roditelji na ovo gledaju s odobravanjem, jer mogu vidjeti ako me, naprimjer, neko drugo dijete maltretira. Oni to vide na internetu, pa mogu obavijestiti školu", rekla je jedna od učenica.

No, ovakva vrsta obrazovanja, na sreću ili pak žalost, uvedena je samo u nekoliko privatnih škola u Iranu. Javne škole nemaju namjeru uvesti ovakav oblik nadziranja svojih učenika i učenica.

Više o ovom neobičnom projektu doznajte u prilogu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŽENA O KOJOJ BRUJI HRVATSKA

Tko je fatalna Silvia Dvornik? Družila se s Pecinom suprugom Irenom, iza sebe ima brak i gradi glazbenu karijeru

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba