Ostalo

Bila je najljepša žena svijeta, a sada njezina kći nosi titulu kraljice Hrvatske

U kući obitelji Gračan žive dvije "okrunjene" žene - Kraljica svijeta i Kraljica Hrvatske

Šejla Begulić i Tena Šnajder
06.04.2019 18:30

Čuli ste za onu izreku da jabuka ne pada daleko od stabla?U slučaju obitelji Gračan to ne može biti točnije jer njihovom kućom vladaju čak dvije kraljice. Osamnaestogodišnja Ema krenula je stopama svoje majke Danijele koja je prije 29 godina okrunjena titulom Kraljice Svijeta .

"Još od malena mi je mama bila uzor. Kako je ona bila kraljica svijeta, ja sam uvijek htjela biti kao ona. I kad sam bila mala, po kući sam nosila njene štikle i njenu lentu", rekla je Ema.

A sada ova maturantica lentu više ne mora posuđivati od mame jer je dobila vlastitu kad je odnijela pobjedu na prestižnom natjecanju ljepote. "Prošlo je par mjeseci od kad sam postala Kraljica Hrvatske inavikla sam se na tu titulu. Ima puno obaveza koje idu uz nju, alidrago mi je sve to raditi i uživam u tome", kaže Ema.

Ema je ostvarila svoje snove, ali njezinu majku Danijelu na početku su mučili brojni strahovi i brige. "Mama u početku nije bila za to jer se bojala kritika ljudi . Rekla je da mogu ići u to jedino ako neću čitati komentare na društvenim mrežama", priznala je.

"Jednostavno, razmišljaš o tome je li to dobro za nju i kako će na nju utjecati. Uspjeh, neuspjeh, hoće li poljuljati njezino samopouzdanje, kakvu će osobu to izgraditi od nje. Meni je to, kad sam ja bila mlada i na tom putu, jako puno značilo", rekla je jednom Daniela.

U obitelji Gračan, Ema slovi kao ona najorganiziranija i bez obzira na blistave uspjehe u modnom svijetu, ima i dugoročan plan. Kraljica Hrvatske jednog bi dana mogla šminkerske haljine zamijeniti bijelom kutom, a modnu pistu stomatološkom ordinacijom .

"Uvijek sam se voljela sređivati, sređujem sestru, šminkam je, radim joj frizure, amislim da i stomatologija sređuje ljude. Popravljamzube, stavljam aparatiće ako budem ortodont, možda ljuskice. Pomagat ću ljudima na jedan drugi način", otkrila nam je.

A kad ne uči za maturu i ne obilazi castinge, lijepa 18-godišnjaikinja najradije vrijeme provodi,a s kim drugim nego sa svojim najvećim uzorom. "Jako volim shoppingirati i to s mamom. Stalno shoppingiramo skupa. Bez mame ništa ne kupujem jer mi ona kaže što mi stoji, a što ne. Također, jako često zavirim u mamin ormar", kaže.

Pa jasno jer mamin ormar je pravo mjesto kad su u pitanju haljine dostojne jedne kraljice