Sladoled od senfa, cikle ili cigara - zvuči bizarno, ali uistinu postoji. Naime, kuhar Ferran Adriai započeo je trend izrade ove najpoznatije ljetne slastice s bizarnim okusima kad je sladoled posipao parmezanom. Ubrzo je uslijedio sladoled s okusom senfa, cikle i skute.
Tvrtka za eksperimentalne sladolede Chin Chin Labs proizvodi ove neobične sladolede koji su danas postali pravi hit.
"Sad prodajemo sladolede od prženog slatkog kukuruza te sladolede od karamele s okusom cigare. Mislim da se ljudi jedni drugima vole hvaliti da su probali nešto tako neobično. Prodaja nam je u odnosu na prošlu godinu porasla za 60 posto", rekao je Ahrash Akbari-Kalhur iz spomenute tvrtke.
No, nisu jedini. Naime, restoran Bocca Di Lupo prodaje sladolede od svinjske krvi i čokolade, a na meniju se može pronaći i sladoled od kombinacije majčinog mlijeka i apsinta.