Play ponuda
Play ponuda
POMALO O SVEMU

Sjećate se nje? Bivša Kraljica svijeta Daniela Gračan za RTL.hr o kćerima: 'Danas su mi one prijateljice'

Daniela Gračan prije 32 godine bila je Kraljica svijeta, a taj izbor pamti po tome što je tada neiskusnoj i mladoj djevojci, zbog cjelokupne pažnje i iskustva, znatno poraslo samopouzdanje. Sreli smo je na zagrebačkom eventu i s njom popričali o karijeri, kćerima i manekenskim počecima

Image
Foto: Bruno Fantulin
Antonija Šipušić/ 16.5.2022. u 20:00
Play ponuda

Bivša Kraljica svijeta Daniela Gračan, a danas profesorica na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvo u Opatiji, nakon što je održala nekoliko predavanja studentima, uputila se za Zagreb kako bi podržala prijateljicu dr. Vivian Jurković. Stigla je na promociju njezinih proizvoda za njegu kože lice i potom za RTL.hr dala intervju. Iako je trebala doći sa srednjom kćeri Emom, koja je jednim djelom krenula i majčinim stopama, ipak je stigla sama jer je ona zbog fakulteta morala otići za Osijek. Porazgovarali smo o skincareu, o njezine tri kćeri Lauri, Emi i Almi, zatim o tituli Kraljice Hrvatske, a potom i svijeta te o poslu kojim se već godinama bavi.

„Jako sam loša po pitanju skincarea. Zato imam prijateljicu Vivian koja se brine o svemu tome i dovede me u red. Oduvijek sam takva – nemarna sam po tom pitanju, Kako godine idu tako shvaćam da treba jako paziti na to da se postupak starenja, koji ne možemo zaustaviti, pokušamo barem usporiti. Jedan od načina je taj da nam koža bude hidratizirana. Čim je jako isušujemo s različitim puderima i teškom šminkom, to nikako ne izgleda lijepo“, rekla je Daniela, koja je u mlađim danima, kaže, nosila možda i težu šminku nego sada, a tada još nije razmišljala o posljedicama.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/bc3dd5a6-d129-11ec-9ad7-8a03853a4f12/original

Izvor: Bruno Fantulin

„Kada sam imala dvadeset godina tada sam razmišljala o nekim drugim stvarima, a ne o tome kako treba čuvati kožu. Ono čega se često sjetim i zbog čega sam sretna danas je to što nisam podlegla onom trendu jakog čupanja obrva. Iako se to sada ponovno vraća u modu“, dodala je. Uz različite tretmane, često sama radi pilinge, a koža bude blistava, iako je na prvu crvenkasta. I u šestom desetljeću života, priznaje, nije jedna od onih koja rigorozno pazi na prehranu te koja sate i sate provodi na kakvim grupnim treninzima ili u teretani.

„Nisam od jake tjelovježbe jer mi se tada stvaraju bore na licu. Onda mi lice poprima oštriji i grublji izgled. Što se tiče prehrane, i tu sam kampanjac. Imam period kada bih pojela sve i organizam mi traži hranu, a onda se malo discipliniram i pazim na prehranu. Muž mi kaže da sam kao deva – ili jedem ili ne jedem, sredine kod mene nema. Takva sam cijeli život, iako sada češće posežem za slatkišima. Meso ne volim. Kad sam bila mala sjećam se onoga da mi je mama govorila: 'Daniela, ne moraš jesti krumpire, pojedi barem meso'. Vjerojatno mi se tada meso i 'zamjerilo“, rekla je. S nogometnim trenerom Danielom Gračanom u dugogodišnjem je sretnom braku, a njih dvoje imaju i tri kćeri – Lauru, Emu i Almu. Jedna od njih čak korača maminim manekenskim stopama, dok je najstarija najbliža očevim afinitetima, onima prema sportu...

„Kći je sada na studiju stomatologije i najbitnije mi je da je to shvatila ozbiljno, kao njezinu prvu karijeru i nešto što će raditi u životu. Htjela se okušati i u manekenskom svijetu i mislim da bi bila jako dobra da je i u tome nastavila. Ona je dvadesetak centimetara viša od mene, jako je tanka, ali drago mi je da ju to nije previše preuzelo, da je na vrijeme shvatila da joj stabilnost daje škola i obrazovanje. Imala sam osjećaj u nekim trenucima kao da mi se željela dokazati. Stalno je uz mene i bojala sam se da ne dođe do razočaranja. S jedne strane me bilo strah euforije, a s druge strane sam se bojala da, ako to ne postigne, da ne bude depresivna ili tužna“, priznala je. Ipak, iako je Ema bila Kraljica Hrvatske 2018. godine, ipak se odlučila posvetiti studiju, a tu i tamo odradi i pokoji manekenski angažman. Primjerice, uskoro će nositi reviju domaćeg dizajnera Ivice Skoke. A obitelj ima još razloga za slavlje budući da je najstarija kći Laura prije nekoliko dana diplomirala na Pomorskom fakultetu u Rijeci, dok je mlađa Alma učenica gimnazije.

„U ovoj fazi života moje su mi kćeri prijateljice. Kada su bile male više smo bile kod kuće, a sad zajedno izlazimo. Baš smo se Alma i ja neki dan vratile s putovanja. Bile smo u SAD-u, u Las Vegasu i nas dvije smo si napravile izlet. Njoj je to bio prvi put, a obično idemo kao cijela obitelj, onako čoporativno. Ili jedna po jedna pa svaka ima vrijeme za sebe“, rekla je Daniela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvo u Opatiji predaje nekoliko kolegija, a kaže kako je njezini studenti ne percipiraju kao ženu koja je prije više od trideset godina proglašena najljepšom na svijetu. Bilo je to davno, a nju uz to vežu samo pozitivna sjećanja iako je bila vrlo mlada, odnosno imala je svega 20 godina.

„Ono što mi je ostalo u sjećanju je to da sam tada bila neiskusna i nesigurna mlada djevojka, kao i bilo koja druga u to vrijeme. Bojala sam se javnog nastupa, nisam komunicirala kako je trebalo. Mislim da sam tim iskustvom dobila samopouzdanje“, zaključila je Daniela.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
baš se potrudila

Izrasla u pravu ljepoticu: Kći Ive Majoli napunila 14 godina, mama joj priredila tulum u Halloween duhu

Play ponuda

Više s weba