Ostalo

Bivša pjevačica Magazina iz SAD-a: 'Nećemo ništa puno dobiti ni s Bidenom, ali barem neće ići na nas s...

Liljana Nikolovska ratko je opisala stanje u SAD-u dok se bira novi predsjednik, a otkrila je i kako je radila do pet ujutro, jer je volontirala na izborima.

Tabloid.hr
04.11.2020 14:40

Liljana Nikolovska javila se iz SAD-a u program Radio Dalmacije .

Poznata Splićanka kratko je opisala stanje u SAD-u dok se bira novi predsjednik, a otkrila je i kako je radila do pet ujutro, jer je volontirala na izborima.

"Volontiram na izborima svake godine u San Pedru na izbornom mjestu, ta moja ekipa je super. Ove godine je izašlo jako puno ljudi, glasača, navalili su glasati. Kod nas to traje već 10 dana, mi nemamo samo jedan dan izbore."

Ljiljana se nada da Trump neće pobijediti, a ima svoje mišljenje i o njegovom protukandidatu Bidenu .

"Nadamo se da ćemo se riješiti Trumpa, ali imamo neki čudan, vrlo nedemokratski izborni sistem koji datira još iz 1860-ih. Imamo nešto što se zove Electoral College, to su neke 542 osobe, nepoznati ljudi. Većinski glasači tu gube ako izabiru osobu koja se Collegeu ne sviđa.

Tako je Trump i prvi put pobijedio, nije pobijedio na račun većinskih glasova. Imao je 3 i pol milijuna glasova manje od Hillary Clinton. Ove godine pet ili šest malih država će odlučiti tko će biti predsjednik s obzirom na sustav. Sve se to odrazi i na vas. Ove naše korporacije bacaju mriže i na vas! Nećemo ništa puno dobiti ni s Bidenom, al' barem neće ići na nas s tenkovima po ulicama", zaključila je.