Koliko ste nemaštoviti u kuhinji? Od nula do Victorije Beckham ? Otkako je njezin suprug David izjavio kako vitka modna dizajnerica 25 godina jede samo kuhano povrće i plavu ribu,svi se pitaju koliko je to uopće pametno i zdravo. Ekipa RTL Exkluziva se bacila na istraživanje i pokušala dobiti odgovore profesionalaca.
"Obzirom na njezin zdravstveni status koji ne znamo, ne možemo točno odgovoriti na to pitanje je li narušilo njeno zdravlje, ali definitivno ono što je narušila je jedan od triosnovna pravila nutricionizima - raznolikost. Ne poštuje to pravilo, unatoč činjenici što konzumira namirnice koje su iznimno kvalitetne i zdrave", rekla je nutricionistica Karmen Matković Melki .
Izvor: Instagram
Jer sve što se neumjereno konzumira je nezdravo. Dakle, zaključak struke je da si Victoria radi više štete nego koristi, baš kao i Steve Jobs koji je jeo samo jabuke i mrkve kako bi pročistio organizam od toksina zbog čega mu je koža postala narančasta.Ali nisu sve zvijezde tako dosadne kada govorimo u hrani. Nicolas Cage bira meso prema načinu parenja životinja, Mark Zuckerberg jede ono što sam ulovi, a Gérard Depardieu jeo je čak i lavove. No Angelina Jolie smatra kako meso nije jedini izvor proteina. Ova 46-godišnja glumica časti se s tarantulama, škorpionima, cvrčcima i skakavcima. Tko je vidio jesti čips? Ili ne daj Bože, orašaste plodove!
"Jedu se stoljećima, u određenim krajevima svijeta nisu neuobičajene namirnice, kod nas jesu i smatraju se takozvanom novom hranom, one će tek doći na naše tržište. Benefiti su brojni, vidjet ćemo, ali činjenica je da su izrazito visoki udjeli proteina u tim namirnicima", rekla je nutricionistica.
Onda, jeste li tim meso i riba ili kukci? Renée Zellweger nije nijedno, jer ona gricka kockice leda kako bi bila sita. Očito joj polazi za rukom jer godinama izgleda isto, što se ne može reći za Adele koja je izgubila 45 kilograma uz pomoć Sirtfood dijete.
Izvor: Profimedia
"Na kraju krajeva sama Adele je iskomentirala da trogodišnji rad na redukciji njezine tjelesne mase nije joj pao s neba vidljivo je da je ona promijenila svoju pojavu, da je došao na temelju puno rada, truda, znojenja, treniranja, a ne na temelju prehrane od pet dana", dodala je.
I dok se na inozemnoj sceni opako radi na tjelesnim transformacijama kod nas i nismo bili svjedoci jedne takve. No zato smo se prisjetili neobičnih jela i metoda kuhanja domaćih zvijezda.
"Pet godina je bio vegeterijanac, stvarao mi je užasne probleme oko toga što će jesti, hranio se samo po starom zavjetu, čitao Bibliju svaku večer prije spavanja".Ovako je hit mejkerica Alka Vuica pričala o sinu Arianu koji je pratio prehranu sličnu onoj bivšeg bračnog para Gotovac jer Simona i Ante nekoć su također kuhali hranu u svetoj vodi.
A titula najvećeg kulinarskog hitazasluženo pripada glazbenoj ikoni Josipi Lisac i njezinoj štuki na šlagu!
Izvor: Pixsell
"Nije ispečena, skuhana je. Ona mora biti u jednoj poziciji da se ne bi slomila, tako se ona kuha, onda je radiš u umaku. Pa tu su lučice, tu je putar, bijelo vino, sol, papar, tu su trave...Mi smo često kuhali s estragonom. Ali to je zapravo improvizacija!", rekla je Josipa.
A upravo jetu improvizaciju isprobala je i naša reporterka koja je bila oduševljena.
"Ovo je stvarno jako fino, evo preporučam!", rekla je Edita Misirić Vrkljan .