Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
mali katolički kviz

Blagdanska histerija je počela, no koliko zapravo znamo o Božiću?

Predblagdanska histerija je počela. Ljudi se već sUdaraju po šoping centrima tumarajući u potrazi za darovima. I tako se Božić opet sveo na kupovinu. Ida Balen odlučila je provjeriti jesmo li ponovno promašili smisao tog katoličkog blagdana ili se još uvijek sjećamo zašto slavimo rođenje bebe Isusa. Slijedi mali katolički kviz - koliko znamo o Božiću.

RTL/ 8.12.2014. u 18:31
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Božićno je vrijeme, umjesto materijalnog darovat ćemo vam znanje. Krećemo sa školicom. Nije nam cilj nikomu se rugati, već ponešto naučiti. Hrvatska s većinskim katoličkim stanovništvom taj će radostan blagdan slaviti, no hoće li o njemu dovoljno znati?

Sveta tri kralja Isusu su donijela mirise, zlato i tamjan a mi vam donosimo ostatak priče.

Koje su životinje bile u štalici, kaže pater AntoBobaš, ne možemo točno znati. No, umjetničke slike oblikovale su kroz prošlost našu sliku o izgledu štalice, pa tako i životinjama.

"Iz Biblijskih, a i iz povijesnih izvora znamo, dakle, dogodio se taj popis za vrijeme cara Augusta, gdje je svaki muškarac morao otići u mjesto svoga rtođenja, u mjesto gdje suu njegovi preci prebivali. Tako je Josip sa svojom zaručnicom morao krenuti put Betlehema i u Betlehemu se dogodilo to da se ispunilo ono što je Bog obećavao.... i dogodilo se rođenje spasitelja Isusa Krista", kazao je pater Anto.

U moderno ga doba, među ostalim obilježavamo darivanjem. To nije pogrešno, ali lako je skrenuti s pravog puta.

Nije važno imati pune vreće darova, već puno srce ljubavi i ruke koje su spremne pomoći. I s time su se složili baš svi naši sugovornici.Bez obzira na to jesmo li vjernici ili ne upravo to nam daje vjeru - nekome u Boga, nekome u ljude.

U prilogu pogledajte komu su kraljevi, repatica i dvije Marije zadale pravu glavobolju.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Mirjana Antonović

Bila je fatalna za glazbenike: Pogledajte kako danas izgleda Kićina 'divna crna žena'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba