Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
još malo!

EKSKLUZIVNO! Blanka Vlašić za RTL.hr o posljednjim tjednima trudnoće: 'Ciljam na prirodan porod, samo da sve prođe dobro...'

Još nekoliko tjedana Blanku dijeli od poroda, a sada je u fazi kada više mora mirovati, spavanja je sve manje, no brige i straha nema. Za RTL.hr govori o devet mjeseci trudnoće i iščekivanju prinove

Image
Foto: Milan Sabic/Pixsell
Antonija Šipušić/ 21.10.2022. u 14:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kada je u petom mjesecu ove godine objavila da se udala i da pritom čeka dijete s poznatim belgijskim novinarom Rubenom Van Guchtom, malo je reći da je šokirala javnost. Blanka Vlašić, naša umirovljena sportašica i jedna od najuspješnijih svih vremena, nakon duge i hvalevrijedne karijere odlučila je da je vrijeme za neke druge izazove. Majčinstvu se neizmjerno veseli, smatra kako ćejoj sve sjesti prirodno, a cijelu trudnoću se priprema za dolazak sina. Za RTL.hr, nekoliko tjedana prije poroda, prvi put govori o trudnoći i onome što je vrlo brzo čeka nakog toga.

"Pri samom sam kraju, jako se veselim, sve nam zaista dobro ide. Ovo je potpuno drugačija uloga od onoga na što sam navikla. Sve sam kupila što je potrebno za bebu, jedino što još nisam spremila torbu za bolnicu. Baš mi je sad najbolja prijateljica rodila pa je veselje tim veće. Sve postaje stvarnije, a sve će se dogoditi vrlo skoro. Deveti je mjesec, teže se spava, znate, teže se namjestiti po noći…", rekla nam je odlično raspoložena Blanka. Da je aktivna gotovo cijelu trudnoću, moglo se vidjeti na njezinom Instagramu gdje je s publikom dijelila detalje – putovala je suprugu u Belgiju, čas je bila u Zagrebu, čas u Splitu, a tjelovježbe, kako nam je rekla, nije se odrekla ni u drugom tromjesečju.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/7ef61a9a-3a52-11ed-a81e-7ee53ca5cb91/original

Izvor: Instagram

"Bila sam aktivna gotovo cijelu trudnoću. Trenirala sam i u drugom tromjesečju, no u ovom trećem više nisam. Jedino što radim je da sat vremena dnevno šećem sa svojim psom Rozom. Ovo mi je možda najduži period bez treninga, ali fokusirana sam jer znam što mi je sad najvažnije. Treninzima ću se vratiti nakon poroda, no bit ću pažljiva i sve uvoditi polako. Pratit ću svoje tijelo", rekla je Blanka, koja je svjesna što sa sobom nosi postpartum.

Pitali smo je i je li ona jedna od onih trudnica koja se informira oko baš svake sitnice, predviđa li svaki korak unaprijed, razmišlja o budućnosti i brine li ju išta budući da je pri samom kraju...

"Pregledala sam sve što me zanima o porođaju i roditeljstvu. Išla sam i na radionice u 'Klub trudnica Split' pa sam i s drugim trudnicama prolazila sve o trudnoći, porođaju, a kasnije i o dojenju. Zaista me ničega nije strah, smatram da se ni ne bih trebala bojati, pogotovo jer sam se dosta oko svega informirala", naglasila je te dodala kako će roditi u splitskom rodilištu.

"Uzbuđenje je veliko, a samo se molim da sve prođe dobro. Ciljam na prirodan porod, ali vidjet ćemo. Svjesna sam kako je to velika bol, ali svi mi kažu kako se ona brzo zaboravi. Ipak je to nešto što je svakoj majci prirodno...", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iako njezinim roditeljima, Jošku i Veneri Vlašić ovo neće biti prvo unuče, Blanka nam kaže kako je uzbuđenje i kod bake i djeda na vrhuncu.

"Ma svi su uzbuđeni, i otac, i majka i braća. Mama svaki put kada je nazovem misli da sam u trudovima. 'Što je bilo', pita me kada se javi. Rekla sam joj u šali da je više neću zvati nego ću joj samo slati poruke. Ona je baš jako uzbuđena, pogotovo jer zna kako je posebno biti baka", zaključila je.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
i njoj se raspala veza

LJUBAVNI ŽIVOT SILVIJE DVORNIK! Njezina majka filmskog je kritičara krajem rujna još uvijek zvala zetom!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba