Play ponuda
Play ponuda
VELIKI PRIJATELJ SARAJEVA

Bono Vox i Wim Wenders na crvenom tepihu 27. Sarajevo Film Festivala

Na premijernom prikazivanju novorestaurirane verzije filma HOTEL OD MILIJUN DOLARA Wima Wendersa, dobitnika Počasnog Srca Sarajeva 27. Sarajevo Film Festivala, redatelju filma pridružio se i Bono Vox.

Image
Foto: 27. Sarajevo Film Festival, 2021 (c) Obala Art Centar
PR/Tabloid.hr/ 16.8.2021. u 9:25
Play ponuda

Ovaj glazbeni umjetnik, frontmen legendarne irske grupe U2 i veliki prijatelj Sarajeva i Sarajevo Film Festivala, nazočio je i festivalskom premijernom predstavljanju filma HOTEL OD MILIJUN DOLARA na 6.Sarajevo Film Festivalu 2000.godine.

„Divno je biti ovdje, čini se da je prošlo i puno i malo vremena od mog zadnjeg posjeta. Kao da postoje dva Sarajeva - stvarno i imaginarno. Ono jedno u kojem živiš i radiš, u kojem smo sada i ono koje nosimo sa sobom u svijet - to jedno mitsko Sarajevo. To mjesto zabave i magije koje je i dalje, za mene, glavni grad suživota. Ovo je divan grad i ovo je odličan festival. Mislim da je ovaj Festival gotovo kao vezivno tkivo između ta dva Sarajeva - on sjedinjuje vidljivo i nevidljivo u jednu sliku“ izjavio je Bono Vox u Narodnom pozorištu prije početka projekcije.

Za ovu triler dramu s Jeremyjem Daviesom, Millom Jovovich i Melom Gibsonom u glavnim ulogama za koju je Wenders je 2000. godine osvojio Srebrnog medvjeda na Berlinskom festivalu, Bono Vox je je pisao scenarij zajedno s Wimom Wendersom i Nicholas Kleinom, a njegovom glazbom prožet je cijeli film.

Image
Foto: 27. Sarajevo Film Festival, 2021 (c) Obala Art Centar:
Image
27. Sarajevo Film Festival, 2021 (c) Obala Art Centar:

(FOTO: 27. Sarajevo Film Festival, 2021 (c) Obala Art Centar)

Radnja filma HOTEL OD MILIJUN DOLARA prati grupu čudaka, otpadnika i lutalica koji žive u oronulom hotelu u centru Los Angelesa, u kraju punom narkomana i beskućnika. Iz njihove vizure pratimo priču zaljubljenog sanjara kojeg svi zovu Tom Tom. Predmet njegove čežnje je Eloise, neka vrsta palog anđela. U ovoj ludnici izbijaju nevolje. Život jednog od stanara, ekscentričnog narkomana Izzyja, okončava na brutalan način kada ga neko gurne s krova. A kada se na sveopće iznenađenje, ispostavi da je Izzy sin medijskog mogula i multimilijunera, na scenu ulazi FBI agent – Skinner. Suprotno očekivanjima, ispostavlja se da je on, ta iznimno duga ruka zakona, čak i luđi od šarmantnih likova koji žive u Hotelu od miljun dolara.

27. Sarajevo Film Festivala održava se do 20. kolovoza 2021.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
PUTUJE PO SVIJETU

Divovska gumena patka 'uplovila' u luku

Play ponuda

Više s weba