Ostalo

Boris Novković o glazbi, obitelji i ocu Đorđu: 'Naravno da je Tamara kod mene prva asocijacija kao...

"Đorđe Novković je bio prvo moj uzor kao čovjek i kao otac", pojasnio je 52-godišnji glazbenik.

Nikolina Zečić
05.12.2021 18:30

Na sceni je već 35 godina i nikako ne misli stati. Boris Novković proljetos je sa suprugom Iris dobio sina Nea , a nedavno je objavio 16 album "Gori ulica". U intervjuu za naš magazin glazbenik je iskreno progovorio o estradi, ocu Đorđu , ali i obitelji.

Prošlo je 35 godina od prvog albuma 'Kuda idu izgubljene djevojke', a tada 17-godišnji Boris Novković postao je tiha patnja svake tinejdžerice. Danas 52-godišnji glazbenik i dalje je jedno od najjačih imena naše glazbene scene te neumoljivo radi na glazbenoj karijeri u kojoj su se, kaže, uvijek pojavljivali valovi inspiracije. Upravo tim valovima možemo zahvaliti što je napisao hitove koje se i danas pamte, nokoja je to pjesma s kojom ga obožavatelji najviše povezuju?

"Naravno da je Tamara kod mene prva asocijacija kao recimo, uzmeš mog idola Paula McCartneya i onda se sjetiš prvo pjesme 'Yesterday', ali naravno da nije dobro da čovjek ima jednu pjesmu nego da je dobro da je kroz karijeru stvorio fundus pjesama. Ja sam se na tome trudio tako da je teško danas reći koja je to pjesma, ali po dekadama, ono što je bitno u karijeri da imaš uspone i padove. Ako imaš flat line, to je kao da si mrtav. Kad je ona crta ravna, onda je pacijent klinički mrtav, i to je bitno kroz te životne mijene uspona i padova da čovjek uvijek iznađe snage da se ponovno vrati", istaknuo je glazbenik Boris Novković.

S obzirom na to da je kao pjevač, skladatelj i kantautor opstao kroz ere balada u osamdesetima, dance scene u devedesetima i današnje promjene u glazbenim vodama je dočekao raširenih ruku.

"Danas glazba nema vremena da priča preduge priče da bude lirsko-epska previše i tako dalje. Moramo se prilagoditi vremenu - danas je glazba puno brža", rekao je Boris Novković.

Da bi objavio album ''Gori ulica'' trebalo mu je sedam godina, no ponosan je na rezultat. A onaj tko bi sigurno bio ponosan na njega je otac Đorđe Novković, legendarni skladatelj zabavne glazbe koji je Borisove glazbene skice i demo verzije prvi slušao i komentirao.

Pročitajte još
Boris Novković ogolio dušu u pjesmi 'Dinamit': 'Živim na svoj način. Ljubav i strast sastavni su dio mog...

"Ja sam imao uzora u ljudskom smislu. Đorđe Novković je bio prvo moj uzor kao čovjek ikao otac. Znači ono što je najbitnije - ne bi bilo dobro da mi je prikazao i demonstriraolakoću pisanja pjesama ili uspjehe, a da mi nijeprenio puno bitnije, ljudske stvari. To je prvenstveno ono gdje je moj uzor. Glazbeno nije bio moj uzor nikad jer nisam krenuo njegovim putem i ne bi bilo dobro da sam krenuo njegovim putem jer tko god je od djece roditelja koji su bili u istoj materiji poznatoj, krenuoimitirati svoje roditelje nije mogao proći jer ljudi u svijetu traže original", pojasnio je 52-godišnji glazbenik.

A Boris je danas sve samo ne nezadovoljan. U travnju je dobio drugo dijete, sina Nea sa suprugom Iris s kojom ima i kći Si , a divan je otac i sinovima Noi i Bonu . Njihove želje i ambicije, ističe Novković, nikada ne želi sputavati.

"Ja svaki put podržavam, koji je naravno legalan put. Ako odluči ići putem Scarefacea i nekih kriminalnih filmova, to sigurno ne bih podržavao. Podržavam i to što recimo moj mlađi sin govori da će biti borac UFC borac u kavezu i tako dalje, ja nemam ništa protiv toga. To je časno i to je sjajno ako si dobar u tome, ako si ustrajan i ako slijediš svoje snove. Što se toga tiče preuzeo sam isti recept ja to gledam kroz sport. Imaš u sportu trenere tiranine koji su bič božji, Atila batina. Opet, imaš trenere koji su frendovi sa svojim ekipama, ali frendovi na pravi način, srespektom. Takav i ja imam odnos sa svojim klincima i nadam se da ćemo ostati ti frendovi s respektom", zaključio je Boris Novković.

Borisu očito sve ide od ruke - uspješno je uskladio glazbenu karijeru i privatan život, a mi mu želimo da tako i ostane!