Ostalo

Božićni darovi od kojih će vam se zavrtjeti u glavi

Iako je gotovo cijeli svijet zahvatila recesija, za proizvođače luksuznih darova Božićno je doba vrhunac godine. Kao i svake, i ove su se bacili na proizvodnju skupocjenih darova, a što se sve našlo u njihovoj ponudi, pročitajte u nastavku.

M.L.
17.12.2011 13:53

Kupovina Božićnih darova za naše najmilije nikada nije laka, posebno u doba recesije. Ipak, trgovački divovi diljem svijeta ovo će blagdansko doba iskoristiti ne bi li pokušali prodati neke od najskupljih darova na svijetu.

Na prvom mjestu najskupljih darova našla se jahta 'The Tropical Island Paradise' , vrijedna čak 200 milijuna dolara. Jahta koja izgleda poput otoka dolazi s vlastitim vulkanom, vodopadom, bazenom, plažom, helikopterom i toplicama.

Olovka vrijedna 850.000 dolara na drugom je mjestu ovogodišnjih najskupocjenijih darova. Radi se o kemijskoj napravljenoj od čistog zlata te ukrašenoj s nekoliko desetaka dijamanata od 24-karatnog zlata.

Parfemi se gotovo svake godine nađu na vrhu liste popisa darova, a ove godine 'Golden Delicious' naći će se samo na listi onih koji ipak imaju malo dublji džep. Za luksuzni parfem u bočici od zlata potrebno je izdvojiti 'svega' 640.000 dolara.

Žene nikada ne mogu odoljeti cipelama , pa se na ovoj listi pronašao i jedan par vrijedan 140.000 dolara. Svaka je štikla napravljena od čistog zlata te ukrašena s više od 2.200 dijamanata.

Za kraj, čak i oni koji vole tehnologiju te svoje najdraže žele iznenaditi besramno skupim darovima doći će na svoje. Vjerujemo kako će iPad vrijedan 2.299 dolara oduševiti baš svakoga, a onaj tko si ga može priuštiti, neće propustiti ovu priliku.