Play ponuda
Play ponuda
rasprodala dom sportova

Kult Vesne Pisarović! Brak s Pupovcem je držala u tajnosti, a kada je naprasito nestala sa scene - zavila je publiku u tugu

Dom sportova rasprodala je Vesna Pisarović tjednima unaprijed. Status kultne zvijezde zaslužila je nebrojenim hitovima, ali i naglim nestankom sa scene - baš na vrhuncu slave

Image
Foto: Igor Šoban, Davor Puklavec/PIXSELL
RTL.HR/ 27.4.2022. u 16:15
Play ponuda

"Snimila sam 2005. godine svoj peti album 'V', promovirala ga, snimila nekoliko spotova. Pjesme su izvrsno kotirale na domaćim glazbenim ljestvicama, nastupi su se odvijali vikendima, imala sam uhodani tim ljudi na koje sam se mogla osloniti u svakom trenutku. Sve je izgledalo kao da ima smisla. Ali meni je u tom krugu, koji se ciklički ponavljao od 1999., pomalo počelo nedostajati žara i motivacije. Nakon gaža koje su redovno završavale u 6 ujutro osjećala sam se sve umornijom. Počela sam primjećivati da u mojem estradnom životu ima svega više nego glazbe. No moram naglasiti, sve to vrijeme istinski sam uživala u svojim koncertima i publici, uživali su i moji prijatelji koji su sa mnom obilazili diskoteke. Svima nam je to bio dobar izlazak. Moram priznati da se ništa radikalno nije dogodilo, jednostavno sam sazrela i odlučila poraditi na tome da i moja glazba postane zrelija, baš kao ja", ispričala je u intervjuu za Jutarnji list Vesna Pisarović prije 14 godina.

Tada je već imala više od dvije godine staža života u inozemstvu, gdje je naprasito otišla studirati na jazz akademiju u Haagu. Anonimnost koja ju je dočekala tamo, za Vesnu je bila osvježenje i velika promjena nakon niza godina provedenih s titulom jedne od najvećih domaćih zvijezda. Vesna Pisarović jedna je od posljednjih punokrvnih hrvatskih pop zvijezda - glazbena priča odrađena baš onako kako treba. A sve je počelo devedesetih, kada je djevojčica iz Požege krenula na glazbena natjecanja. Pisarović je u Požegu stigla iz Brčkog, gdje se obitelj vratila kada su joj bile svega tri godine. Kasnije će se iskradati iz roditeljskog doma kako bi stizala u Zagreb na satove pjevanja. Bilo je jasno da će biti vrhunska glazbenica vrlo rano, kada je kao djevojčica upisala flautu. 

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Image
Igor Soban/PIXSELL

Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Tijekom osnovne i srednje škole aktivno se glazbeno obrazovala, pjevala na dječjim festivalima i natjecanjima, a veliko ostvarenje sna stiglo joj je kada je u Zagrebu upisala studij kroatistike i fonetike na Filozofskom fakultetu. Na FF-u je i diplomirala, gradeći uporedo i sjajnu glazbenu karijeru. No, sudbina joj se zaista nasmijala kad ju je Ivana Plechinger upoznala s Milanom Vlaović. Tekstovi Milane Vlaović i glas te interpretativna moć Vesne Pisarović zaludjele su Hrvatsku, a one su godinama činile nezaustavljiv tandem koji je osvajao sve što se osvojiti moglo. Kruna suradnje i ostvarenje sna za Vesnu su uslijedili kada je pobijedila na Dori, dobivši priliku da predstavi Hrvatsku na Eurosongu. Izborila je 11. mjesto i direktan plasman u finale Eurosonga. 

Karijeru je nastavila, a nakon snimanja petog albuma, Vesna je odlučila napraviti veliki životni zaokret. Nije tada imala ni trideset godina, karijera joj je bila sjajna, no Vesna je odlučila iskoristiti jednokratnu stipendiju Grada Zagreba i otići na školovanje u Nizozemsku. Otamo se zaputila i u London, gdje je upisala magisterij na prestižnoj londonskoj akademiji Guildhall School of Music and Drama. Život u Londonu prilično ju je obogatio i profesionalno i privatno, no ni tada ni sada o privatnom životu Vesna nije željela govoriti.

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Image
Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Postalo je, ipak, poznato da ljubi Ozrena Pupovca. Sa sinom Milorada Pupovca u braku je od jeseni 2009. godine, no o njihovoj ljubavi govorila je rijetko, svega par puta. S Ozrenom je sve do 2020. godine živjela u Berlinu, no pandemija koronavirusa natjerala ih je na povratak u Hrvatsku. "Nisam imala vjenčanicu. Udala sam se u trapericama i čizmama. Vani je bilo hladno, kraj listopada. I suprug Ozren je isto bio ležerno odjeven, htjeli smo da tako bude", rekla je svojedobno o svojoj svadbi. Intimu oprezno čuva, a o privatnim okolnostima ne govori skoro nikad. Nakon što se Pisarović vratila u domovinu, održala je par nostalgičnih koncerata koji su počeli po zagrebačkim brucošijadama, no ubrzo su prerasle u nešto više.

Nakon što je postalo jasno da Vesnina publika, a poglavito ona nešto zrelija, pohodi brucošijade u želji da čuje njezine pjesme nastale prije više od 15 godina, pjevačica i njezina ekipa počeli su organizirati koncerte nešto većih gabarita. Da potražnje ima, govori i činjenica da je Vesna prije dva tjedna rasprodala svoj zagrebački koncert u Domu sportova. 

Što reći doli - dolje na koljena! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
NEUGODNA SITUACIJA

Anamarija za RTL.hr o velikoj svađi i neobičnom trenutku s Karmelom u 'Superparu': 'Ja sam je gledala u čudu'

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Životna priča

TKO JE EMA LUKETIN? Ljubila poznatog influencera, a sada uživa u ljubavi s beogradskim fotografom

Play ponuda

Više s weba