Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
POPULARNA METODA

Poznati koje je ‘zaludio’ ekstremni Wim Hof: Danijela Martinović radi njegove vježbe disanja, a Đurići se kupaju u ledenoj vodi

Ekstremni danski sportaš razvio je metodu za zdravi način života, a prigrlila su je neka naša poznata lica. Glumački par Tanja Ribič i Branko Đurić Đuro prakticiraju je već neko vrijeme, kao i glazbenica Danijela Martinović

Image
Foto: Profimedia
A.S./ 12.1.2022. u 12:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jeste li čuli za danskog ekstremnog sportaša Wima Hofa koji je svojom metodom ‘zarazio’ cijeli svijet? Po pitanju brige o vlastitom zdravlju napravio je revoluciju jer se njegova filozofija oslanja na tri postulate - meditaciju, vježbe disanje i tuširanja hladnom vodom. Nedavno je izašla i njegova knjiga ‘Metoda Wim Hof’, gdje tvrdi kako se radi o tehnici koju svakodnevno mogu prakticirati baš svi. Ni ne čudi stoga da su i brojni poznati krenuli tim putem, možda ne toliko radikalno kao Danac, koji je zaokret u životu napravio zbog samoubojstva supruge prije 26 godina zbog čega je u konačnici patio i od depresije. 

Regionalni redatelj, glumac i suosnivač kazališta Luda kuća Branko Đurić Đuro na društvenim mrežama pohvalio se aktivnostima koje je, izgleda, prigrlio sa suprugom, slovenskom glumicom Tanjom Ribič. Iako je siječanj, nakon što je bosonog hodao po snijegu, odlučio je testirati svoju izdržljivost na još jedan način - kupanjem u moru u kojem je temperatura svega devet stupnjeva Celzijevih. To se sve odvilo u Portorožu u Sloveniji gdje on i njegova dugogodišnja supruga Tanja imaju kuću. Sjećamo se i 2020. godine kada se okupao u Bohinjskom jezeru usred studenog kada je temperatura vode bila sedam stupnjeva Celzijevih. 

Image
Foto: Goran Jakus/HaloPix
Image
Goran Jakus/HaloPix

Izvor: Goran Jakus/HaloPix

“Wim Hof krivac je za taj moj novi 'hobi'. Već dvije godine družim se s hladnom vodom, ispod tuša, u kadi i najradije u moru. Inače, što se forme tiče, već godinama vježbam, radim jogu i meditiram svakodnevno. U posljednje vrijeme počeo sam i s malo aktivnijom vožnjom bicikla, uglavnom kroz šumu”, rekao je Đuro u intervjuu za Večernji list. Izgleda da je time zarazio i suprugu. Zdrav način života njeguje i kroz prehranu budući da je već godinama vegetarijanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Glazbenica Danijela Martinović ušla je u šesto desetljeće života, prekinula dugogodišnju vezu i u svoju rutinu uvela neke nove navike. Pobornica ranog buđenja u intervjuu za Gloriju pohvalila se kako već neko vrijeme radi vježbe disanja za početnike po metodi Wima Hofa te se tušira u hladnoj vodi. Vježbe disanja traju otprilike desetak minuta, a rade se po principu da se trideset puta duboko udahne i izdahne, nakon čega se dah zadrži minutu, potom ispusti na tridesetak sekundi i onda se to ponavlja još dvaput.

Image
Foto: Matija Habljak/Pixsell
Image
Matija Habljak/Pixsell

Izvor: Matija Habljak/Pixsell

Upravo se čita

Image
MILIJUNSKI IZNOSI

Tvrtka majke uhićenog direktora INA-e otkupila dugove Dalekovoda. Kasnije ih preprodala za gotovo dvostruko višu cijenu

“Ujutro se probudim, zahvalim Bogu na novom danu, a nakon toga operem zube i umijem se, a nakon toga napravim vježbe disanja po metodi Wima Hofa. I nakon toga tuširanje hladnom vodom. Neovisno je li ljeto ili zima, svejedno je koliko je stupnjeva vani, a nakon toga sam apsolutno spremna na sve”, priznala je Danijela u videu. 

Od stranih zvijezda glumac Liam Hemsworth priznao je kako mu je Wim Hof novi uzor. Nakon što je prekinuo s dugogodišnjom djevojkom, glazbenicom Miley Cyrus, mediji su ga ‘razvlačili’ tjednima, a morao se nekako riješiti nagomilanog stresa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
svestrana Zala

Kći Branka Đurića Đure: 'Tata je najbolja osoba koju poznajem, ali nikada nisam dobila ulogu preko njega'

Image
svestrana Zala

Kći Branka Đurića Đure: 'Tata je najbolja osoba koju poznajem, ali nikada nisam dobila ulogu preko njega'

“U posljednjih godinu i pol dana prakticirao sam ledene kupke i njegove vježbe disanja s YouTubea. Toga se držim pogotovo kada jako naporno vježbam, a kada u to sve uključim njegove metode, moj oporavak je puno bolji. Osim toga, tijelo se osjeća bolje i osjetila su nekako pojačana”, rekao je Liam prije godinu i pol dana u intervjuu za Men’s Health. 

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

Izvor: Profimedia 

Njegove je tehnike javno podržala i Gwyneth Paltrow, američka glumica i glazbenica koja je u posljednje vrijeme poznatija kao lifestyle guruica. U dokumentarnom serijalu koji je režirala za streaming servis bavi se, između ostalog, i metodom Wima Hofa. 

A.S./ 12.1.2022. u 12:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
na reviji matije vuice

SEVERINA KAO PRAVA KRALJICA! Kišnim Peristilom prošetala sa krunom na glavi

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba