Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
očekuje se 3 milijuna turista

Brazilski sambadrom ponovno pleše u ritmu - sambe!

Brazilski Rio tradicionalno je najluđi karnevalski grad na svijetu. Ove se godine očekuje 3 milijuna turista. Svi će oni zaplesati u ritmu sambe, neki već i jesu....

RTL/ 24.2.2014. u 19:03
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Brazilski sambadrom ponovno pleše u ritmu - sambe. I slavi 30 godina od izgradnje.

No prava karnevalska povorka nastupit će za vikend, a pozornost punog stadiona ovoga puta privukla je ceremonija čišćenja i blagosolova svetom vodom, koju su uveli afrički doseljenici, kako bi se istjerali zli duhovi.

"Danas je to profani spektakl, no njegovi su temelji u religiji. Upravo je to razlog zbog kojeg prije početka karnevala sudionici pozivaju svece i na neki im način žele reći - oprostite, mi bismo slavili", kazao je stručnjak za karnevale Milton Cunha.

Vikend ne čekaju tisuće na ulicama Rija. Oni već slave i to 30 godina o početka uličnog karnevala.

"Karneval je mjesto za prosvjed, ovdje šaljemo poruku, a istodobno se veselimo. 30 godina proslave je vrlo uzbudljivo", kazala je modna dizajnerica Monica Marta.

Zabave su organizirane na 50-ak mjesta u gradu, a najveća gužva bila je uz poznatu plažu Ipanemu.

"Svake godine dolazi sve više ljudi što znači da žele zabavu. Ulica je odlično mjesto za zabavu. Prostor bi mogao biti i veći, a sve bi se trebalo odvijati ne samo u vrijeme karnevala", dodaje glazbenik i direktor uličnog karnevala Tomaz Miranda.

Svi znaju da je u vrijeme karnevala Rio najluđe mjesto na svijetu. Zna to i tri milijuna posjetitelja, koliko ih se očekuje. Sve ih privlače pjesma, ples i naravno - kraljica sambe.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
PODUZETNA KREATIVKA

Kristina Mandarina ima novu karijeru: Objavljuje filmiće na OnlyFans stranici i naplaćuje 97,05 kn pretplate

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba