Play ponuda
Play ponuda
PRIJEM KOD GRADONAČELNIKA

Bregović bi se vratio u Sarajevo

Iako tijekom rata nije pokazavio pretjerano suosjećanje sa Sarajlijama, Goran Bregović je toplo primljen kod gradonačelnika te je najavio da bi se htio u vratiti u rodni grad.

Image

PXL goran bregović PXL goran bregović

M.K.S./HINA/ 7.1.2011. u 21:21
Play ponuda

SARAJEVO - Goran Bregović, negdašnji frontman legendarnog "Bijelog dugmeta", najavio je kako bi nakon više od dva desetljeća ponovno mogao živjeti i raditi u rodnom Sarajevu.

„Doista bih volio više raditi u Sarajevu", kazao je Bregović u petak tijekom primanja kod sarajevskog gradonačelnika Alije Behmena.

Iz gradske uprave objavljeno je priopćenje u naslovu kojeg stoji kako se Bregović vraća u Sarajevo, no sam glazbenik to nije izrijekom potvrdio, nego tek naznačio kao mogućnost.

Kazavši kako mu je čast da ga je nakon toliko godina uopće primio neki sarajevski gradonačelnik, Bregović je objasnio kako bi se u rodni grad „volio vratiti" te da bi „dolazio češće kad bi pronašao neki način na koji bi u njemu radio iako više ne poznaje glazbenike koji u njemu žive".

„Ovo je prvi put da me primio neki sarajevski gradonačelnik i zato sam jako zadovoljan. Zapravo, to je genijalno", kazao je u svom stilu Bregović koji je iz glavnog grada BiH otišao još 80-ih godina prošlog stoljeća, od kada je živio uglavnom u Parizu.

Činjenica da je za Sarajevo najteže ratne godine najčešće provodio u Beogradu, bila je razlogom povremenih predbacivanja Bregoviću u BiH, to prije što nikad nije izrijekom osudio srpsku opsadu.

Bregović međutim nije hvalio ni režim Slobodana Miloševića kako je to, primjerice, činio Emir Kusturica, još jedan poznati bivši Sarajlija koji je utočište potražio u Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Zbog toga su Bregoviću ostala otvorena vrata za povratak.

Bregović posjeduje vikendicu na Jahorini kod Sarajeva, na kojoj gotovo svake poratne zime provodi dio praznika.

Gradonačelnik Behmen tijekom razgovora s Bregovićem obećao je kako će glavni grad BiH umjetnicima dati svu potrebnu potporu kako bi u njemu mogli stvarati i tako afirmirati i grad i državu BiH.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
dugo se borio

Preminuo je glazbeni menadžer Boris Šuput. Maja se dirljivom objavom oprostila od tate

Play ponuda

Više s weba