Ostalo

Britanac osuđen jer je progutao živu zlatnu ribicu

Dvadesetdvogodišnji Britanac osuđen je za okrutnost prema životinjama te kažnjen s 330 funta i još 460 funta sudskih troškova nakon što je na Facebooku objavljena snimka na kojoj se vidi kako guta zlatnu ribicu.

RTL - Hina
24.04.2014 14:29

Britansko kraljevsko društvo za zaštitu životinja (RSPCA) odnijelo je prvu pobjedu u borbi protiv osoba koje se zabavljaju gutajući žive ribice iz akvarija, prenio je francuski list Le Parisien.

Dvadesetdvogodišnji Gavin Hope osuđen je za okrutnost prema životinjama te kažnjen s 330 funta i još 460 funta sudskih troškova nakon što je na Facebooku objavljena snimka na kojoj se vidi kako guta zlatnu ribicu.

RSPCA je početkom godine pokrenuo kampanju protiv igre "NekNomination" čija je svrha na internet postaviti snimke "najluđih izazova".

Britanac je svoj "podvig" snimio za doček Nove godine. Na videu se jasno vidi kako najprije ispija mješavinu piva, tabasca i tekile, a potom guta živu ribicu.

Glavna inspektorica RSPCA Michelle Charlton , pozivajući se na veterinarsko izvješće, rekla je da je riba uginula polaganom smrću, od posljedica gušenja i visoke razine kiseline u želucu.

Udruga je pozdravila odluku suda: "Gutanje živih životinja je neprihvatljivo i brutalno. Ovakvim okrutnim postupcima treba stati na kraj. Pozivamo javnost da osudi sve kojima je ovo duhovito ili zanimljivo."