Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
okrutnost prema životinjama

Britanac osuđen jer je progutao živu zlatnu ribicu

Dvadesetdvogodišnji Britanac osuđen je za okrutnost prema životinjama te kažnjen s 330 funta i još 460 funta sudskih troškova nakon što je na Facebooku objavljena snimka na kojoj se vidi kako guta zlatnu ribicu.

Image
Foto: RSPCA
RTL/Hina/ 24.4.2014. u 14:29
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Britansko kraljevsko društvo za zaštitu životinja (RSPCA) odnijelo je prvu pobjedu u borbi protiv osoba koje se zabavljaju gutajući žive ribice iz akvarija, prenio je francuski list Le Parisien.

Dvadesetdvogodišnji GavinHope osuđen je za okrutnost prema životinjama te kažnjen s 330 funta i još 460 funta sudskih troškova nakon što je na Facebooku objavljena snimka na kojoj se vidi kako guta zlatnu ribicu.

RSPCA je početkom godine pokrenuo kampanju protiv igre "NekNomination" čija je svrha na internet postaviti snimke "najluđih izazova".

Britanac je svoj "podvig" snimio za doček Nove godine. Na videu se jasno vidi kako najprije ispija mješavinu piva, tabasca i tekile, a potom guta živu ribicu.

Glavna inspektorica RSPCA MichelleCharlton, pozivajući se na veterinarsko izvješće, rekla je da je riba uginula polaganom smrću, od posljedica gušenja i visoke razine kiseline u želucu.

Udruga je pozdravila odluku suda: "Gutanje živih životinja je neprihvatljivo i brutalno. Ovakvim okrutnim postupcima treba stati na kraj. Pozivamo javnost da osudi sve kojima je ovo duhovito ili zanimljivo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
POZNATA OBITELJ

Kako danas žive Janica i Ivica Kostelić: 'Uvijek je naglasak na djeci'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba