Ostalo

Brkati i bradati konačno dobrodošli u Disney

Zaposlenici zabavnih parkova tvrtke Disney od idućeg će petka moći puštati bradu ako to budu htjeli, odlučila je uprava tvrtke nakon redovnog razmatranja zahtjeva djelatnika.

S.K. - Hina
25.01.2012 07:30

Zabavni parkovi Disney od idućeg petka konačno će dopustiti zapošljavanje ljudi koji nose brkove i brade te će dopustiti svojim već postojećim zaposlenicima da puštaju 'dlakave ukrase' na svojim licima ako to žele.

Brada i brkovi su bili zabranjeni od 1950-ih godina i otvaranja Disneyevog zabavnog parka u Kaliforniji, a 2000. ipak su dopušteni brkovi, premda uz striktne upute o gustoći širini i dužini 'ukrasa muškog lica', rekao je čelnik sindikata u Disneyu Eric Clinton .

On je rekao da su mlađi radnici napokon odahnuli jer mogu poći na odmor i pustiti bradu dok su stariji djelatnici 'malo tradicionalniji i smatraju to odstupanjem on naslijeđa na koje su naviknuti u Disneyu'.

Tvrtka inačedrži doizgleda i strogo pazi na odijevanje, boju kose, nakit te dužinu i boju noktiju svojih radnika.

Disney će također uvesti i 'opušteni petak' tijekom kojega će djelatnici koji nisu u izravnom dodiru s posjetiteljima moći nositi traperice i polo majice, a zaposlenice će moći na nogama nositi sandale.