Ostalo

Brkati i bradati traže porezne olakšice

Neki sudionici povorke, osobito žene, nalijepili su umjetne brkove i brade, a okupili su se na inicijativu Američkog Instituta za brkove ispred Bijele kuće pred kojom su pročitali 'svečanu deklaraciju o brkovima', kojom se od države zahtijeva da se 'svima koji imaju imaju brkove i brade odobri porezna olakšica u iznosu od 250 dolara'.

S.M. - HINA
03.04.2012 16:41

Stotinjak brkonja i bradonja, među kojima i nekoliko brkatih životinja, prošetalo je središtem Washingtona, nastojeći razveseliti i nasmijati okupljene svojim performansom i traženjem porezne olakšice u iznosu od 250 dolara za troškove održavanja brkova.

Neki sudionici povorke, osobito žene, nalijepili su umjetne brkove i brade, a okupili su se na inicijativu Američkog Instituta za brkove ispred Bijele kuće pred kojom su pročitali "svečanu deklaraciju o brkovima", kojom se od države zahtijeva da se "svima koji imaju imaju brkove i brade odobri porezna olakšica u iznosu od 250 dolara".

Dan Callahan , voditelj Istraživačkog centra Instituta, kazao je kako su Robert Redford i Brad Pitt u ključnim trenucima svojih karijera nosili brkove. I film Umjetnik zaslužio je toliko Oscara zbog glavnoga glumca koji u filmu ima brkove.

Okupljeni su isticali transparente s natpisima "Occupy the Upper Lips" , aludirajući na pokret Occupy Wall Street . Na nekim je transparentima pisalo "143 posto Amerikanaca ima brkove" i "Skupo je biti tako lijep".

Institut za brkove poziva na okupljanje milijun osoba na internetskim stranicama ili u glavnome gradu SAD-a kako bi se podupro prijedlog zakona o poreznoj olakšici za sve koji imaju brkove, a uz objašnjenje da je riječ o troškovima za posebne četke i češljeve, boju, vosak.