Ostalo

Brutalni policajac postao dio umjetnosti

Američki policajac, koji je suzavcem sprejao u lice mirne prosvjednike tijekom demonstracija na Sveučilištu u Kaliforniji, dobio je svoje inačice na umjetničkim djelima.

S.K.
22.11.2011 07:45

Umjetnik James Alex , inspiriran brutalnim policajcem koji je suzavcem sprejao miroljubive prosvjednikeu kalifornijskom kampusu, obradio je cijeli niz slavnih umjetničkih djela.

Tako se predstavnik snaga reda našaao u jeku građanske revolucije u Francuskoj i potpisivanja Deklaracije nezavisnosti napadajući suzavcem protagoniste ovih povijesnih događaja.

Osim toga, posprejao je i Beatlese, kao i lutke iz Muppet showa.

"Počeo sam razmišljati o studentima koji su primjenjivali mirne metode prosvjedovanja kao što su sjedenje i pružanje pasivnog otpora, a zatim sam razmislio koje slike također ne pokazuju direktnu akciju, a ipak su revolucionarne", opisao je umjetnik kako je došao na ideju.

Svoje obrađene slike je objavio na Tumblru .

Dvojica policajaca, uhvaćenih na snimci koja je šokirala svijet, suspendirani su i protiv njih je pokrenuta istraga. Suzavcem su, iz čista mira, napali prosvjednike koji su potpuno mirno sjedili i ničime nisu predstavljali prijetnju.