Ostalo

Bundek u znaku roštilja: ekipe iz cijele Hrvatske borile se za titulu 'Zlatni ćevap'

Kuhari amateri dobro su raspoloženi iako ih čeka teška borba za titulu prvaka Hrvatske u prpremanju delicija sa žara, a odoljeti nisu mogla ni neka poznata lica

Ines Goda
28.06.2015 19:10

Bundek je danas u znaku roštilja. I dok su se jedni za kulinarsko nadmetanje zagrijavaliuz vatru, drugi su užurbano pripremalisve potrebno za vrhunski roštilj.

"Dobar roštilj ima više čimbenika. Od dobrog paljenja vatre do samog završetka, odabira mesa kojepripremate,marinade kojukoristite. Ima tu puno čimbenika", rekao je Valentino,jedan od natjecatelja.

Kuhari amateri cijeli su vrijeme bili dobroraspoloženi iako ih je čekala teška borba za titulu prvaka Hrvatske u prpremanju delicija sa žara. Odoljeti nisu mogla ni neka poznata lica.

"Manje je više, to je najbolji recept. Ljudi se ovdje trude nakrcati sve sa začinima, ali znaju pravi mastechefovi da ako je dobro meso, onda ne trebaš skoro ništa", rekao je Zlatan Zuhrić.

Za Zlatni ćevap roštilja natjecalose ukupno deset ekipa iz svih krajeva Hrvatske. Među njima i prošlogodišnji pobjednik, koji tvrdi da ova disciplina nije zahtjevna.

"Kao prvo, trebavoljetihranu, voljetiroštilj iekipu,društvo i onda to ide samo po sebi", izjavio je Damir Folnegović.

Ono što se ispeče, isprobao je, a potom i ocijenio stogi žiri sastavljen od najboljih profesionalni kuhara.

"Kriteriji su da meso bude sočno, pravilno pečeno i da ima jako dobar okus", rekao je kuhar Gostimir Dragić .

Roštilj su probali i posjetitelji i čini se nisu imali zamjerki na hranu.

"Jako lijepo, samo da nam je ljepše vrijeme, da je sunčano. Lijepo je da se ljudi druže, malo se nasmiju", prokomentirala je Zlata.

Među ovim specijalitetima samo je jedan najbolji u Hrvatskoj.