Play ponuda
Play ponuda
primljena u mensu

Četverogodišnjakinja pametna kao i Albert Einstein

Britanska četverogodišnje djevojčica primljena je u Mensu, udruženje koje okuplja natprosječno inteligentne ljude, s gotovo istim koeficijentom inteligencije kao i veliki umovi poput Stephena Hawkinga i Alberta Einsteina.

Image
Foto: The Sun
S.K./Hina/ 15.4.2012. u 10:00
Play ponuda

Četverogodišnja britanska djevojčica Heidi Hankins iz Hampshirea primljena je u Mensu s koeficijentom inteligencije 159, samo jednim bodom manje od fizičara Stephena Hawkinga i Alberta Einsteina, javio je BBC News.

Djevojčica iz grada Winchester već se s dvije godine sama naučila čitati i brojati do 40.

Predstavnik britanskog udruženja Mense, John Stevenage rekao je da su Heidini roditelji 'pravilno uočili njezin ogroman potencijal'. Mensa je svjetsko udruženje koje okuplja natprosječno inteligentne ljude. Prosječan koeficijent inteligencije (IQ) odrasle osobe je 100.

Oscar Wrigley iz Readinga u Berkshireu bio je dosad najmlađe dijete svih vremena koje je ušlo u Mensu, kada je imao dvije i pol godine, a izmjeren mu je kvocijent inteligencije od 160.

"Naš je cilj omogućiti pozitivno okruženje za mlađe članove kako bi se razvijali", rekao je Stevenage.

Po Mensi, znakovi nadarenosti kod djece uključuju izvanrednu memoriju, čitanje u najranijoj dobi, netolerantnost prema drugoj djeci i svijest o svjetskim događajima. Takva djeca će osim toga stalno postavljati pitanja.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Posvećena obitelji

Amra Džeko uskoro će dobiti svoje peto dijete: 'Majčinstvo je moja krajnja svrha'

Play ponuda

Više s weba