Ostalo

Riješen misterij torte na svadbi Hane i Graše: Chef Tomaž Kavčič objasnio zašto je bila jednostavna

Slavni slovenski chef i vlasnik Gostilne Pri Lojzetu u razgovoru za RTL.hr osvrnuo se na tortu zbog koje su 'izgorjele' društvene mreže. Komentara je bilo sa svih strana, a sada je objasnio kako je riječ zapravo o rezervnoj torti

A.Š.
01.03.2022 10:40

Slovenski chef Tomaž Kavčič koji stoji iza Gostilne Pri Lojzetu bio je kum glazbeniku Petri Graši. Svi regionalni mediji raspisali su se o svadbi godine, a komentari nisu posustajali niti nekoliko dana kasnije. Jedna je sitnica privukla više pažnje no što bi trebala, a to je - svadbena torta. Tomaž je s Grašom pozirao ispred jednostavnei laganetortesa svega nekoliko sastojaka, zbog čega su društvene mreže izgorjele od komentara. Neki su smatrali kako je torta prejednostavna iz razloga što nema nikakvih ukrasa, a u razgovoru za RTL.hr Tomaž j e objasnio što sve stoji iza te famozne slastice.

"To je bila rezervna torta koja nije bila dekorirana jer su uz nju bile još dvije torte. Ta torta je moja ideja i poslužujem je već više od deset godina. Ona je lagana, nema marcipana, šlaga, maslaca. To je torta koja se radi s tehnikom istom kao za sladoled, ali unutra ima japansku algu koja nam onda omogući da ju možemo 'skladištiti' na četiri do pet stupnjeva Celzijevih. Sastoji se od mlijeka, čokolade ilaganogbiskvita. Torta se svima svidjela, a puno gostiju je tražilo još komad.No, najbitnije je da je to torta koju su oni željeli i u njihovom je stilu - odlična, a s druge strane prizemljena. To su oni, to su mladenci", rekao je Tomaž.

Ideja koju je razvioprije desetak godina sada je njegov zaštitni znak, rekao nam je u razgovoru. Istaknuo je kako je na svadbi bilo odlično, ali je sve odisalo skromnošću, baš u stilu mladenaca.

"Svadba je bila puna emocija. Svi gosti su usko vezani uz njih -najbliži prijatelji i obitelj", dodao je.

U intervjuu za RTL.hr govorio je i o svojim kulinarskim počecima, poslu u slovenskoj Vipavskoj dolini, ali i svadbigodine. Cijeli intervju pročitajte OVDJE .