Ostalo

Zovu je najljepšom hrvatskom sportašicom! Christina je u djetinjstvu Kosteliću pisala pisma, a veliki...

Kod prelijepe Zagrepčanke čini se stoji ona kako ljubav ide kroz želudac no ona je zasada sretno slobodna

Petra Gajšak
20.03.2022 20:30

Hrvatska gimnastičarka Christina Zwicker može se pohvaliti odličnim sportskim rezultatima i osvojenim medaljama, a od ove godine i titulom najljepše Hrvatice. Otkrila je kakose nosi sa svim tim epitetima te kakve veze s njom ima Ivica Kostelić .

Ona je gimnastičarka - ima samo 19 godina i velika je nada hrvatskog sporta, osvajačica medalja i nosi titulu najljepše Hrvatice. Ona je Christina Zwicker.

"Nekad sama sebe zapitam je li to stvarno, jesam to ja, je li to stvarno moguće, je li to stvarno moj život i da me se može oslovljavati sa tim svim", rekla je Christina Zwicker.

Gimnastikom se bavi od četvrte godine, a iako je trenirala skokove u vodu i isprobavala tenis, s ovim akrobatskim sportom to je jednostavno bila ljubav na prvi pogled.

"Ja sam se gimnastikom počela baviti zato što smo vidjeli akrobate na moru i rekla sam mami i tati da je to to, to ja želim raditi. Oni su me upisali na gimnastiku više-manje zbog koordinacije. Međutim, razvila se tu ljubav prema gimnastici što njima i nije baš bilo najdraže, jer nije baš bezopasan sport. Naravno svaki sport je težak, ali nekako su on bili dosta skeptični da ću doći doma jedan dan potrgana skroz", poručila je 19-godišnja gimnastičarka.

No to se srećomjoš nije dogodilo. Neke elemente učila je gledajući tutoriale na YouTubeu, a onaj osjećaj slobode kada skoči u zrak kaže ništa zamijeniti ne može.

"Hvala Bogu da smo u 21. stoljeću i što god me zanima možemo pogledati preko interneta. Radimo neki novi element i nisam sigurna kako točno ga napraviti ili da vidim druge cure kako rade drugačije tehnike pa mi to zna olakšati u mojoj izvedbi", misli Christina Zwicker.

Iako vježba na svim spravama u centar pažnje dovela ju je greda kada je na Svjetskom kupu prije dvije godine osvojila zlato.

"Najdraža mi je jer ne iziskuje toliko veliki napor. Međutim na natjecanju je to skroz druga priča", objasnila jeChristina.

Najveći sportski uzori su joj bivši skijaš Ivica Kostelić kojemu je kao šestogodišnja djevojčica uz pomoć roditelja napisala pismo i gurnula ga ispod hotelskih vrata točno prije sljemenske utrke, ali i kolega Tin Srbić .

"S njim treniram od kad sam krenula trenirati, od moje četvrte godine smo zajedno u dvorani", dodala je.

Gimnastičarke moraju biti sitne i dinamitne, no pored višesatnih treninga držati dobru liniju nije teško. Iako Christinin trener Marko Brez ističe kako za jednu profesionalnu sportašicu, puno jede.

"Sve volim haha doslovno sve. Volim u zadnje vrijeme ribe jesti. Orada mi je jedna od dražih,ali volim i rebarca, ramsteke, bifteke, sve. Štogod mi date, sve ću pojesti haha", zaključila je.

Kod prelijepe Zagrepčanke čini se stoji ona kako ljubav ide kroz želudac. No ona je zasada sretno slobodna. I ima samo jedan cilj - Olimpijske igre u Parizu i osvajanje medalje.