Play ponuda
Play ponuda
'ODBIJ OD ŽUTE TRAKE'

Chuck Norris čuva Zagreb od 'divljih' vozača

U povodu Dana bez automobila i uz pomoć legendarnog Chucka Norrisa, aktivisti zelene akcije održali su akciju 'Žuta traka je samo za javni prijevoz'.

Image
Foto: PIXSELL
M.L./ 22.9.2011. u 16:29
Play ponuda

Zelena akcija ističe da već godinama bezuspješno upozoravaju nadležne institucije na kršenje propisa od strane vozača automobila koji ne poštuju žutu traku, naglašavajući da je svrha žute trake sprječavanje vozača automobila da prometuju po trasi kretanja javnog prijevoza, kako bi se tramvaji i autobusi mogli nesmetano i brzo kretati gradom.

Kako bi dodatno upozorili vozače na opasnosti u prometu, angažirali su i legendarnog Chucka Norrisa, koji je u četvrtak 'patrolirao' zagrebačkim Trgom bana Josipa Jelačića.

Nažalost, dio vozača ne poštuje žutu traku i time znatno usporava javni prijevoz. Posljedica toga je da građani više koriste automobile, a ne spori javni prijevoz, čime se stvaraju još veće prometne gužve koje usporavaju i automobile i javni prijevoz, upozoravaju iz Zelene akcije.

Rješenje ovog problema je primarno u poboljšanju kvalitete javnog prijevoza koji mora biti brži, točniji i redovitiji, a mnoge europske metropole, poput Beča i Budimpešte, dokazale su da je fizičko odvajanje žute trake prvi korak u tom smjeru, ističu u Zelenoj akciji.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
PRVI DIO

'Kobni' seks, kućni uradak, zalijevanje šampanjcem: Najveći skandali koji su potresli hrvatsku scenu

Play ponuda

Više s weba