Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
GLAZBENO-ASTROLOŠKI MAG

Cijela Rijeka zna za Mirka!

On spaja nespojivo: euro dance i metal hitove, stručnjak je za astrologiju i veliki srcolmac! I kao takav sjajan je materijal za knjigu koja se već piše o njemu. U Rijeci ga svi znaju, a mnogobrojni hrvatski i srpski estradnjaci bez njegovih savjeta - jer on je naime i vidovit - ne žele promoliti nos iz kuće.

RTL/ 4.12.2013. u 17:54
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nije kod Mirka neobično ono što je očigledno, nego ono što krije u sebi. I zbog čega ga dugo pamte svi koji su ga imali čast upoznati.

"To znači  kako kažu. da sam glazbeno astrološki mag.  Da se bavim glazbom i jako se dobro razumijem u neke nadprirodne stvari", kaže Mirko Barbir - glazbeno-astrološki mag.

Rođen s nekoliko centimetara premalo, Mirko je još kao dječak prošao torturu kako bi se barem malo produžio.

"Bio sam pokusni kunić na Balkanu od 1984. do 1987. godine. Bio sam sve zajedno na 25 operacija. Najprije sam produljivao potkoljenice pa natkoljenice", tvrdi Mirko.

Svoju najveću strast, glazbu, Mirko je, kako kaže, uvijek dijelio s drugima. Još kao srednjoškolac pisao je za kultne glazbene časopise. Kasnije se bacio na stvaralaštvo pa je sada  ponosan na svoje euro dance i metal hitove. Mnogima nespojivo, ali Mirku itekako logično.

Na prvi pogled njegovi spotovi djeluju kao nasumično pobacane fotografije. Međutim, oni nose duboku poruku, koju mogu shvatiti samo istinski  poznavatelji Mirkova lika i djela.

"Mogu ti reći da u Hrvatskoj imam puno publike, posebno u ženskoj, to se vidi i na Fejsu. I to jako zgodne i mlade ženske publike. Dvadeset godina su razlike ja i oni. Ali one me obožavaju. One se propoznaju u mojoj muzici i to mene jako veseli" kaže Mirko.

Ovaj osebujni glazbenik baš nigdje ne prolazi neprimjećen. Mirkov fanatični obožavatelj je i zagrebački novinar Zvonko Alač.  Prijateljstvu s neobičnim Riječaninom prethodilo je, kako kaže, obožavanje svega što ima veze s glazbeno astrološkim magom.

Zvonko je čak odlučio napisati knjigu o čovjeku s kojim je proživio nezaboravne trenutke. U knjizi će Zvonko opisati Mirkov doprinos umjetničkom stvaralaštvu Siniše Vuce i Ivane Brkić, a pozabavit će se i Mirkovim kultnim statusom među ženama.

Osim što je veliki glazbenik i srcolomac, Mirko je  i vidovnjak, koji je svojim savjetima pomagao brojnim hrvatskim i srpskim estradnjacima.

To što se trenutno događa na hrvatskoj političkoj i estradnoj sceni Mirka previše ne zamara. Jer njega, kao vjernog obožavatelja Siniše Vuce, najviše brine što mu je idol u stvaralačkoj krizi. A zadovoljilo bi ga samo kad bi netko napokon prepoznao umjetnost koja nastaje u radionici kultnog glazbeno astrološkog maga.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ATRAKTIVNA SINJANKA

Ona je predivan model, ali i sjajna liječnica! Tko je atraktivna Suzana o kojoj ovih dana svi pričaju?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba