Ostalo

Crnogorci održali tradicionalno natjecanje u ljenčarenju

Dok neki vježbaju, Crnogorci se natječu u lijenosti. Iz čiste autoironije organizirali su natjecanje u ljenčarenju. Sve što je bilo potrebo jest - leći. Kandidata je, naravno, bilo na pretek, a otkrivamo vam je li zalegao i Stiven Segal, koji se baš jučer prošetao Budvom.

RTL
05.08.2014 18:13

Debeli hlad je u Crnoj Gori. Ispunjeni su svi uvjeti za održavanje crnogorske olimpijade. Disciplina je samo jedna - ležanje. Odmah se vidjelo da oni koji nisu na domaćem terenu i nisu favoriti.

Nije ovo tako laka disciplina kao što izgleda jer u minimalističkim pravilima piše da nema ustajanja, pa čak ni za zahod. Nije danas lako biti profesionalni sportaš.

Prošlogodišnji pobjednik maratonski je ležao 32 sata, a ove je godine svoj rekord nadmašio za još pet. Prvak je nezaposlen i dobro će mu doći nagrada od 300 eura, samo pitanje je koji će ga šef zaposliti kad vidi da je dvostruki prvak svijeta u ljenčarenju. I usred tako važnog državno-sportskog događaja u Crnu Goru je stigao i poznati glumac Steven Seagal . Nije se pridružio natjecanju u ljenčarenju, već je u Budvu stigao s prijateljima i planom da s grupom investitora uloži u crnogorski turizam.

"Zajedno imamo odlične ideje vezane uz međunarodno bankarstvo, nekretnine, rezorte i glazbu. Pokušat ćemo ovdje dovesti glazbu, a možda i filmove", rekao je Steven Seagal.

Što se tiče glazbe, glumac brze šake ovog je lipnja u Ljubljani pokazao kako svira sa svojim Steven Seagal Blues Bandom jer je umjesto po zubima, protivnika prebirao po svojoj gitari.

Ali poznajemo ga više iz filmova. Taman kad su 'Plaćenici 3' dočekali svoju londonsku premijeru, Seagal je priznao da nije baš tako mislio kad je rekao da nikad neće glumiti u tom serijalu. Zato bismo u 'Plaćenicima 4' mogli vidjeti njegove legendarne vještine.

"Ne znam jesam li ikada to rekao, ali otvoren sam za tu opciju i vidjet ćemo što će se dogoditi. Stallone je moj prijatelj. Nazvao me i pitao želim li glumiti u tom filmu i sve je moguće", kaže glumac.

Vremešni filmski snagator po Crnoj Gori širi svoje poslovne planove, ni ne znajući da se oni, što se biznisa tiče, jako dobro snalaze i sami. Pogledajte samo etno selo Montenegro. Tamo ni planinski zrak ne ulazi u cijenu aranžmana, već se prodaje posebno.

"Otvori se boca i udahne dva, tri puta duboko taj zrak. Šta se onda događa? Pa osjete nostalgiju prema Crnoj Gori, posebno ako ste u inozemstvu", kaže vlasnik etno sela Mićo Blagojević .

Nije to sve što imaju u svom arsenalu. Običan kamen, kad se upakira u dobru priču, postaje čaroban. Tako je jedan rijetki primjerak brendiran pod nazivom ludi kamen.

"Ima ih raznih, oko 15 vrsta različite namjene. Ludi kamen ubacite u papuče, dobit ćete žulj, neće više moći nositi papuče i nećete biti papučar", kaže Mićo Blagojević.

Kao da je stoga Crnogorcima potreban Steven Seagal da bi ih učio poduzetništvu! Više se čini da će se, kad prođe njegov trodnevni izlet u Budvi, vratiti i ostati malo dulje jer nema ovdje holivudske strke. A ako i negativac počne bježati od batina, lovit ćeš ga već nakon što malo odmoriš.