Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
NEVIĐENA LJEPOTA

Čuda prirode isklesana u stijenama

Obožavaju ih ljubitelji vodenih sportova. Imaju svoje legende i u sebi skrivaju neviđene prirodne ljepote. Pogledajte fotografije koje će vas oduševiti.

Image

Špilja Fingal na nenaseljenom otoku Staffa u Škotskoj očarava nevjerojatnim sigama u obliku heksagona. Legenda kaže kako je nekada bila dom diva koji je izgradio skriveni prolaz između Škotske i Irske.

Foto: Wikipedia
M.L./ 29.11.2011. u 9:38
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nemirno more isklesalo je tijekom posljednjeg tisućljeća neke od najspektakularnijih špilja na svijetu.

Jedna od njih zasigurno je špilja Fingal na nenaseljenom otoku Staffa u Škotskoj, koja očarava nevjerojatnim sigama u obliku heksagona, kakve se mogu pronaći i na ulazu u Giant's Causewayu u Irskoj. Legenda kaže kako je špilja nekada bila dom diva, koji je izgradio skriveni prolaz između Škotske i Irske.

Ostale špilje također imaju svoje legende - za mnoge od njih se smatra kako su bile dom boga mora - Neptuna. Naopaka špilja u Sardiniji jedna je od njih, kao i Velika plava rupa, jedno od omiljenih okupljališta profesionalnih ronioca.

Špilja morskog lava jedna je od najvećih podvodnih 'kompleksa' na svijetu. Obiluje raznolikošću biljnog i životinjskog svijeta, uključujući morske lavove, po kojima je i dobila ime.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ČETVRTA SREĆA?

Kaže da mu je dosta sponzoruša i nemoralnih djevojaka: Ante Gotovac ljubi 25 godinu mlađu manekenku?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba