Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ZA NJEGA NEMA GRANICA

Čudesan pothvat čovjeka s bioničkom nogom

Amerikanac Zac nikada nije odustao od svojih snova, iako je prije tri godine u prometnoj nesreći izgubio nogu, pristao je isprobati bioničku, vrijednu čak četiri i pol milijuna dolara i kao od šale s njom se u humanitarnom maratonu uspeo na vrh 103 kata visokog nebodera, najviše građevine u Chicagu. Od tri tisuće natjecatelja, Zac je stigao - prvi!

RTL/ 5.11.2012. u 18:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ono što bi teško pošlo za rukom i profesionalnom sportašu, Zacu je pošlo za bioničkom nogom! On je, naime, prvi čovjek koji se s tim znanstvenim otkrićem popeo na Willis neboder u Chicagu koji ima 103 kata! Zac se popeo do vrha uz dvije tisuće i 100 stepenica!  

"Osjećam se sjajno! Sve je prošlo odlično i jako sam uzbuđen! Da, to je svakako izazov! Mislim da je važno pomoći ljudima. Uz to, to je važna stvar i za mene! Prije mnogo mjeseci, kada smo se odlučili za ovaj pothvat, potrudio sam se da se fizički pripremim i bio sam spreman", rekao je radosni Zac Vawter.

Zac se uspinjao do vrha zajedno s još gotovo tri tisuće ljudi. Bila je to humanitarna akcija, u kojoj je Zaca bilo teško slijediti.

Zac svojom bioničkom nogom upravlja umom! Dakle, njegovi živčani završeci šalju signale protetičkoj nozi. Ona se sastoji od dva motora.

Nakon što je izgubio nogu, Zac je prošao kroz sve teške trenutke i - preživio! No, on neće krenuti dalje s bioničkom nogom. Supruzi i dvoje djece vratit će se u Washington bez revolucionarne noge. Noga ostaje u Chicagu na usavršavanju. I proći će još mnogo godina prije nego što se nađe na tržištu!

Cijeli projekt američke vlade stoji 8 milijuna dolara! Ljudski život nema cijene, no čovjekovi zamjenski dijelovi, čini se, imaju! I to kakvu!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Lažna supruga

Marina Mamić ne krije ljutnju zbog lažnih navoda: 'Zdravko Mamić mi je uništio reputaciju'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba