Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ADRIA AIR RACE

Čudesne akrobacije na zadarskom nebu

Nekoliko tisuća ljudi u srijedu se poslijepodne skupilo na zadarskoj Rivi kako bi uživali u akrobacijama iskusnih pilota. Adria Air Race prvi je ovakav događaj koji se održava u zadarskom kanalu.

Image
rtl.hr/ 21.7.2011. u 9:51
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Atraktivni zrakoplovni program pod nazivom Adria Air Race održan je u srijedu poslijepodne na zadarskoj Rivi.

Riječ je o utrci zrakoplova u kojoj je sudjelovalo šest ponajboljih akrobatskih pilota na svijetu. Najbolji je bio slovenski pilot Tomo Poljanec, drugo vrijeme zabilježio je Britanac Andrew Bickmore, treće Čeh Martin Vecko. Na natjecanju je nastupio i Zoltan Veres, peterostruki Guinnessov rekorder i jedan od najboljih akrobatski pilota na svijetu.

Unatoč lošem vremenu, gotovo olujnom vjetru i pljusku, Adria Air Race potvrdio je tvrdnje organizatora da će utrka biti jedan od najzanimljivijih događaja ovoga ljeta na hrvatskoj obali. Ponajbolji svjetski akrobatski piloti su atraktivnim manevrima i figurama tisuće okupljenih Zadrana i njihovih gostiju doslovno ostavili bez daha.

Od ostalih utrka ovoga tipa Adria Air Race razlikuje se po samom broju disiplina u kojima se piloti natječu. Prva je akrobatska utrka između zračnih balona u kojoj svaki pilot mora izvesti zadani set akrobacija, i to što je brže moguće, a druga je tzv. 'freestyle' u kojoj piloti u pet minuta pokazuju što sve mogu i znaju izvesti svojim zrakoplovima.

Na zadarskoj rivi okupilo se nekoliko tisuća građana i stranih gostiju koji su uživali u samom natjecanju i ataraktivnim akrobatskim figurama koje su izvodili natjecatelji, ali i u show programu u kojem su nastupila akrobatska skupina Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva 'Krila Oluje'.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
POZNATA OBITELJ

Kako danas žive Janica i Ivica Kostelić: 'Uvijek je naglasak na djeci'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba