Play ponuda
Play ponuda
IZ OZA U KNJIGU REKORDA

Čuvena haljina prodana za tri milijuna kuna

Uz haljinu Dorothy Gale, na aukciji 'Icons and Idols 2012' bilo je ponuđeno još 800 predmeta vezanih uz filmove i filmske zvijezde, poput scenske odjeće glumica Marilyn Monroe, Katherine Hepburn, Rite Hayworth i mnogih drugih hollywoodskih glumica.

Image
M. B./Hina/ 11.11.2012. u 10:47
Play ponuda

LOS ANGELES - Karirana plavo bijela haljina koju je glumica JudyGarland nosila u filmskom hitu "Čarobnjaku iz Oza" prodana je u subotu za 480.000 dolara (2,8 milijuna kuna), objavila je aukcijska kuća Julien's Auctions.

Ime kupca haljine koju je dizajnirao MGM-ov dizajner Adrian nije otkriveno. Iako je nekoliko identičnih haljina sašiveno za produkciju, haljina koja se prodala jedina je verzija koju je glumica odjenula u filmu iz 1939. godine i ujedno jedina originalna haljina koja je preživjela zub vremena. Početna cijena je bila 200 000 dolara.

Uz haljinu DorothyGale, na aukciji "Icons and Idols 2012" bilo je ponuđeno još 800 predmeta vezanih uz filmove i filmske zvijezde, poput scenske odjeće glumica MarilynMonroe, KatherineHepburn, RiteHayworth i mnogih drugih hollywoodskih glumica. Ponuđen je i komad svadbene torte s vjenčanja princa Charlesa i lady Diane koji je prodan za 1375 dolara, ali i komad torte s vjenčanja njihova sina princa Williama i Kate Middleton koji je postigao cijenu od 7500 dolara.

Na istoj je aukciji za 38,400 dolara prodana i haljina koju je JulieAndrews nosila u filmu "Moje pjesme, moji snovi".

U posljednje su vrijeme hollywoodski kostimi vrlo traženi na aukcijama. Prošle je godine, primjerice bijela haljina Marilyn Monroe iz filma "Sedam godina vjernosti" prodana za rekordnih 4,6 milijuna dolara, a haljina Audrey Hepburn iz filma "My Fair Lady" za 3,7 milijuna dolara.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
TOP LISTA

OVO SU UZORI VAŠE DJECE! Hrvatski TikTokeri zarađuju 'hrpu' novca i omiljeni su među tinejdžerima

Play ponuda

Više s weba