Ostalo

Cvijet za dragu? Predosadno! Ovo su 'pravi' izljevi ljubavi

Valentinovo je dan kada kreativnost među zaljubljenima na vrhuncu i ljubav se izjavljuje na mnoge luckaste i neobične načine

K.T. - HINA
2015-02-14 12:32

Svatko može pokloniti cvijet na Valentinovo, razmišljaju katkad neki zaljubljeni mladići koji smatraju da njihove odabranice zaslužuju puno više truda, ali njihovi planovi ne ispadnu uvijek onako kako su se nadali.

Valentinovo je dan kada kreativnost među zaljubljenima na vrhuncu i ljubav se izjavljuje na mnoge luckaste i neobične načine.

Kad su srca zapaljiva, ponekad zatreba i vatrogasna brigada. Bio je takav slučaj u Duesseldorfu 2013. kada je nepoznati momak prikupio suho lišće na rubu šume, složio ga u obliku 15 metara velikog srca i kresnuo šibicu. Htio je dragoj pokazati da gori od ljubavi. Srećom, vatrogasci su uspjeli ugasiti požar prije nego što je izgorjela cijela šuma.

Ružičasta nije uvijek boja ljubavi. Shvatio je to 27-godišnjak u Koblenzu 2008. kada je ružičastim sprejem na ulici ispisao ljubavnu izjavu slovima od 12 metara. Ne zna se kako je na to reagirala žena u pitanju, ali gradske su mu vlasti ispisale vrlo neromantičnu kaznu za uništavanje javne imovine i ispostavile račun za čišćenje.

A kad je ljubav ispisana u zvijezdama? Uznemireno stanovništvo bavarskog Plattlinga 2008. pozvalo je u valentinovskoj noći policiju zbog neidificiranih letećih objekata na nebu. Patrola je utvrdila da se ipak ne radi o 'malim zelenima' nego o 50 blještavih balona koje je romantični muškarac pustio u zrak kako bi svojoj ljubavi pokazao koliko mu je stalo.

Ljubav može biti i bolna. Jedan je mladić 2011. u Saarbrueckenu pao na koljena na pločnik, zgrabivši se za prsa. Radilo se o svađi između dvoje zaljubljenih, ispostavilo se kasnije, a dečko je nakon što ga je djevojka ostavila klečao pred njezinom kućom i vikao da mu je slomila srce. Zabrinuta susjeda to je doslovno shvatila i pozvala mu je hitnu.

Valentinovo
Valentinovo FOTO: RTL


Ljubav vas ponekad može odvesti i u sedmo nebo. Na domaćem letu u Turskoj prošle godine iz pilotske se kabine začula obavijest: "Dragi putnici, slijedi važan trenutak". Ne, nije bila u pitanju neka opasnost, nego poruka za jednu putnicu: "Prije oblaka, ptica i neba, želim da provedeš svaku sekundu svog života sa mnom. Hoćeš li se udati za mene?". Odgovor je bio potvrdan, pa se avionom prolomio gromoglasan pljesak.

Na ljubav se može naletiti i u supermarketu. To se dogodilo izvjesnoj Jennifer prošle godine na Novom Zelandu. Tijekom uobičajene kupovine, negdje između odjela s vinima i sirom, pojavili su se plesači i njezin dečko Christian. "Hoćeš li se udati za mene sada i ovdje?". Htjela je. Presvukli su se na brzinu u skladištu i vjenčali se ispred police s narescima. I upravo vjenčani odvezli su se u kolicima za kupnju.

Konačno, ljubavne izjave mogu dovesti i do potpunog rasula. Otkrio je to mladić u nizozemskom Ijsselsteinu prošle godine. Unajmio je dizalicu koja ga je preko krovova trebala spustiti u dvorište njegove drage. Namjeravao ju je zaprositi. Dizalica se srušila na susjednu zgradu i šest stanova je moralo biti evakuirano. Nitko nije ozlijeđen, srećom, čak ni 'Romeo' u košari na dizalici. Kršu i lomu unatoč, djevojka je pristala na brak.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.