Play ponuda
Play ponuda
KRITIKA TURSKOG IMAMA

'Da je Djed Mraz pošten, ne bi ulazio kroz dimnjak'

Jedan je turski imam izjavio da je Djed Mraz nepošten jer u kuće, tijekom dijeljenja poklona, ulazi kroz dimnjak, a ne kroz ulazna vrata.

Image
Foto: longevity.about.com
K.T./ 28.12.2011. u 15:55
Play ponuda

Jedan turski imam optužio je DjedaMraza da nije pošten jer se služi dimnjacima kako bi u kuće donio darove umjesto da uđe kroz vrata.

Turska, 99 posto muslimanska zemlja, ne slavi Božić i islamski dostojanstvenici redovito pozivaju vjernike da ne štuju kršćanske običaje.

"Djed Mraz ulazi kroz prozore i dimnjake. Da je pošten, ušao bi kroz vrata, kod nas je tako", rekao je SulejmanYeniceri, imam u Kesanu, gradu na sjeverozapadu Turske.

Po legendi, Djed Mraz inspiriran je svetim Nikolom, zaštitnikom djece i pomoraca, biskupom Mire, danas Demre u turskoj pokrajini Antaliji, koji je živio u trećem i četvrtom stoljeću.

Imam Yeniceri rekao je kako Kuran poziva vjernike da uđu u kuću "kroz vrata" te je muslimane podsjetio da "Božić nije njihov blagdan" posebno ih pozivajući da ne piju alkohol.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŽENA, MAJKA, KRALJICA

I prije je ljubila nogometaše znatno mlađe od sebe: Iris Rajčić uskoro se udaje, a prije Livaje ljubila je dva proslavljena sportaša

Play ponuda

Više s weba