Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Dalmatinski rock bend

Daleka obala pripremila veliko iznenađenje! Pogledajte dosad neviđene prizore iz Amerike

Dok obožavatelji nestrpljivo iščekuju koncerte Daleke obale 23. travnja u zagrebačkom Domu sportova i 30. travnja na splitskim Gripama, bend nas je počastio jednim iznenađenjem - izlazi dokumentarni film 'Daleka obala u Americi'

Nikolina Zečić/ 10.4.2022. u 9:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon što je prvi put predstavljen na Festivalu dokumentarnog rock-filma u Vinkovcima, glazbeni putopis Borisa Hrepića 'Daleka obala u Americi' proteklog je tjedna imao i zagrebačku premijeru. Ovaj arhivski dokument prikazuje putovanje splitskog benda u Ameriku. Doznajte što im se preko bare najmanje svidjelo te koje anegdote kamera nije uspjela uhvatiti.

I dok obožavatelji nestrpljivo iščekuju koncerte Daleke obale 23. travnja u zagrebačkom Domu sportova i 30. travnja na splitskim Gripama, bend nas je počastio još jednim iznenađenjem! Dokumentarni film Borisa Hrepića 'Daleka obala u Americi' proteklog je tjedna imala zagrebačku premijeru, a riječ je dva putovanja benda, u Chicagu 1988. i New Yorku 2000. godine. 

"Ja sam uvik volio taj video izričaj i kupio sam specijalnu kameru za tu prigodu. Tad su bile male VHS-ice, kazetice i to sam snimao cijelim putem ta naša putovanja u tijeku dvije godine. Ja sam mislio da sam ih negdje zagubio i onda sam 2020. godine u Splitu sređivao nešto u vezi stana i nađem te kazetice i neke druge materijale Daleke obale što sam čuvao, a nisam znao gdje su. To nađem, super, prebacim to u kompjuter, taman korona krenula, počela je ona karantena i sad doma karantena - di ćeš i uhvatiš se tih stvari", rekao je Boris Hrepić.

Image
Dalmatinski rock bend

Dokumentarni film 'Daleka obala u Americi' premijerno u Zagrebu: Prava filmska poslastica za sve ljubitelje benda

Image
Dalmatinski rock bend

Dokumentarni film 'Daleka obala u Americi' premijerno u Zagrebu: Prava filmska poslastica za sve ljubitelje benda

Prva verzija trajala je sat i 40 minuta, a kako Boris kaže, najteže mu je bilo izbacivati kadrove jer svaka uspomena je bila vrijedna.

"Glazbena podloga cijelog filma je album koji je nastao poslije. To je ovaj album, vidite, pod inspiracijom - tu je New York, tu su blizanci. Snimali smo se na vrhu blizanaca. Nije bilo mobitela pa da sad publika snima pa daj mi snimku nego imaju dva, tri kratka snimke svirki, sve ostalo su naše šetnje po Chicagu i New Yorku. Definitivno je najinteresantniji taj na vrhu blizanaca i tu ima jedan trenutak i snimam kamerom avion kako leti, znači ono s blizanca haha. Bili smo na NBA utakmici, bili smo u Chicagu 'House of blues' tako da ima tih sitnih detaljčića. Mislim, neki su mi oni najdraži", pojasnio je Hrepić.

Na snimkama su i bivši frontman Marijan Ban te pokojni gitarist Bogo Šoić-Mirilović, a uključene su i današnje izjave aktera putovanja koji su se prisjetili tih vremena,

"Ban je dobio svoju kopiju i ja sam njemu poslao još dodatni montirani dio kad se sa svojom sestrom našao. To nisam stavio film jer su to privatne stvari. Bio je cilj da svi imamo lijepu uspomenu generacijama iza, evo kako je tvoj pradida bio u New Yorku tad i tad! To je bio motiv lijepo da se proširilo", smatra Boris Hrepić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Osim što je ovaj arhivski dokument na filmskoj vrpci uspomena članovima grupe, isto tako je od velikog značenja obožavateljima Daleke obale, kako starijoj, tako i novijoj generaciji koja se tek upoznaje s repertoarom ovog legendarnog benda.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
nije bilo lako

Tia Jurčić Mamić prvi put progovorila o braku i teškom djetinjstvu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba