I tako je televizijski voditelj Dalibor Petko zaRTL Exkluzivkrenuo u kulinarsku avanturu ''Operacija sushi''! Ovo tradicionalno japansko jelo godinama postaje sve popularnije, a koliko ga je izazovno raditi, najbolje će pokazati chef Mario Starman i Petko u ulozi učenika.
"Danas ćemo raditi najosnovniji tradicionalni sushi, rolicu, tj. 'hokomaki sahi'. Znači riža iznutra, alga izvana, unutra kao punjenje ide svježi losos", rekao je Mario, na što je Petko dodao:
"Ja nikada u životu nisam radio sushi i nemam pojma kako se sushi stvara tako da - ako je ovo tečaj za početnike, niste mogli imati boljeg kandidata", rekao je poznati voditelj.
Prva uputa poznatog chefa bila je da ruke uvijek moraju biti vlažne.
"Zato tu uvijek postoji voda. I onda se uzima riža! Voda se stavlja da se riža ne zalijepi za ruke. Ionda se uzme određena količina riže jer u Hokomaki ide manje riže, i onda od početka do kraja se razvlači", objašnjavao je chef Petku. Učio je kako se rade dvije vrste sushija, a za prvi put, Daliboru i nije išlo baš toliko loše kako smo očekivali.
Izvor: RTL Exkluziv
"Odličan je! Za prvi put senema što reći osim da mu treba jošmalo treninga, pa može pozvati doma škvadru i - udri!Najteže je napraviti pripremu,isfilirat ribu, skuhati rižu i napraviti kojekakve umake,ali ovo je samo stvar tehnike.Nogometaš zna tehnicirati patako i sushi majstor mora imati svoju tehniku", rekao je Mario, nakon čega je slijedio Petkov zaključak.
"Mislim da je to na kraju ispalo dobro. Sve je bilo pripremljeno, ali ja da sam morao sam onaj avokado riješiti, mislim da bi tu stali. Inače uopće ne kuham.Stvarno sam neznalica po tom pitanju. Tko god dođe kod mene neće se najesti, ali jako dobro znam naručiti!", zaključio je Petko.