Ostalo

Damir Urban: 'Jako sam popustljiv tata jer, kada se sjetim sebe, moji sinovi su anđeli'

Pjevač, skladatelj, tekstopisac, čak i kazališni glumac. Ovaj umjetnik čega god se primi, u tome ostavi i jedinstveni trag

Tabloid.hr - Exkluziv
07.04.2019 17:54

"Imam sve što trebam, imamdivnu obitelj, bavim se onim što volim, radim, ne može biti bolje", rekao nam je Damir Urban na početku intervjua.

Damir Urban

(FOTO: Goran Jakus/PIXSELL)

U godini svojih jubileja, točnije s navršenih pedeset na leđima,poznati riječki glazbenik i dalje neumorno radi i stvara."S obzirom na to u kakvim vremenima živimo, shvatio sam da me jedino rad može izvući iz svega toga da zadržim pozitivnu vibraciju. Radim non stop, ne nužno da sve to mora izaći, a često zapravo radim neznajući ni zašto je to", priznao je.

Damir Urban

I tako je već godinama, točnije više od trideset . Upravo toliko estradnog staža ima ovaj svestrani umjetnik, a odluka da će biti glazbenik pala je još davno u prošlosti.
(FOTO: Marko Jurinec/PIXSELL)

"Kada sam bio klinac i radio noćne smjene u jednoj tvornici, samom sebi sam obećao da ću isključivo biti muzičarako budem mogao zaraditi jednu minimalnu plaću . Već godinama to uspijevam pa ne vidim zašto bi mi apetiti trebali biti drugačiji nego li su bili prije dvadeset godina", rekao je skromni pjevač.

Danas tata dvojice sinova , Damir nastoji skromnost, ali i predanost radu prenijeti obojici, međutim kad je popuštanje u pitanju ima sitnih problema. "Milica je stroža,ja sam nevjerojatno popustljiv .Nekome sa strane može izgledati da me nije briga, ali s obzirom na svoja životna iskustva, imam veći fitilj. Ali ako trebam već prigovoriti, onda se moram sjetiti sebe, a ako se sjetim sebe, oni su dva anđela i moram stati", našalio se.

Ali zato njihova ljubav ne staje već godinama, jer osim što su supružnici, nerijetko su i poslovni suradnici . "Zato što je prirodna, iskrena,realna, ali isto tako trebalo je s moje strane uložiti napora i promijeniti neke stvari. Od pohvala i laskanja nema ništa", rekao je.

Damir i Milica Urban

(FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL)

Često ni sam Urban ne laska brojnim institucijama pa tako ni vlasti kada se zauzima za prava ugroženih. "Jako puno mojih prijatelja radi u Trećem maju, čak i Uljaniku i jednostavno mi se činilo da je potrebno dati podršku", kaže.

U međuvremenu vodi miran obiteljski život te stvara na srcu najdražem mjestu. "Ako ljudi kada rade imaju neki atelje gdje stvaraju, rade i izoliraju se, onda je Rijeka moj životni atelje gdje čovjek može na miru raditi bez ikakvog pritiska", rekao nam je Urban.

I zato kad stvara, to odjekuje najglasnije.