Play ponuda
Play ponuda
riječki umjetnik

Damir Urban: 'Jako sam popustljiv tata jer, kada se sjetim sebe, moji sinovi su anđeli'

Pjevač, skladatelj, tekstopisac, čak i kazališni glumac. Ovaj umjetnik čega god se primi, u tome ostavi i jedinstveni trag

Tabloid.hr/Exkluziv/ 7.4.2019. u 17:54
Play ponuda

"Imam sve što trebam, imam divnu obitelj, bavim se onim što volim, radim, ne može biti bolje", rekao nam je Damir Urban na početku intervjua.

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
Image
Goran Jakus/PIXSELL

(FOTO: Goran Jakus/PIXSELL) 

U godini svojih jubileja, točnije s navršenih pedeset na leđima, poznati riječki glazbenik i dalje neumorno radi i stvara. "S obzirom na to u kakvim vremenima živimo, shvatio sam da me jedino rad može izvući iz svega toga da zadržim pozitivnu vibraciju. Radim non stop, ne nužno da sve to mora izaći, a često zapravo radim neznajući ni zašto je to", priznao je. 

>>Popričali smo s Urbanom koji nam je otkrio planove za ljeto i priznao: 'stariji sin ne ide mojim stopama'

I tako je već godinama, točnije više od trideset. Upravo toliko estradnog staža ima ovaj svestrani umjetnik, a odluka da će biti glazbenik pala je još davno u prošlosti.

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Image
Marko Jurinec/PIXSELL

(FOTO: Marko Jurinec/PIXSELL) 

"Kada sam bio klinac i radio noćne smjene u jednoj tvornici, samom sebi sam obećao da ću isključivo biti muzičar ako budem mogao zaraditi jednu minimalnu plaću. Već godinama to uspijevam pa ne vidim zašto bi mi apetiti trebali biti drugačiji nego li su bili prije dvadeset godina", rekao je skromni pjevač. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Danas tata dvojice sinova, Damir nastoji skromnost, ali i predanost radu prenijeti obojici, međutim kad je popuštanje u pitanju ima sitnih problema. "Milica je stroža, ja sam nevjerojatno popustljiv. Nekome sa strane može izgledati da me nije briga, ali s obzirom na svoja životna iskustva, imam veći fitilj. Ali ako trebam već prigovoriti, onda se moram sjetiti sebe, a ako se sjetim sebe, oni su dva anđela i moram stati", našalio se. 

>>Damir Urban bez ustručavanja o životu, obitelji i glazbi!

Ali zato njihova ljubav ne staje već godinama, jer osim što su supružnici, nerijetko su i poslovni suradnici. "Zato što je prirodna, iskrena, realna, ali isto tako trebalo je s moje strane uložiti napora i promijeniti neke stvari. Od pohvala i laskanja nema ništa", rekao je.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
'DVOLIČNI SU'

Meri i Davor za RTL.hr o polufinalistima: 'Neki nisu zaslužili doći ni do pola showa, kamoli do finala'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Image
Nel Pavletic/PIXSELL

(FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL) 

Često ni sam Urban ne laska brojnim institucijama pa tako ni vlasti kada se zauzima za prava ugroženih. "Jako puno mojih prijatelja radi u Trećem maju, čak i Uljaniku i jednostavno mi se činilo da je potrebno dati podršku", kaže.

U međuvremenu vodi miran obiteljski život te stvara na srcu najdražem mjestu. "Ako ljudi kada rade imaju neki atelje gdje stvaraju, rade i izoliraju se, onda je Rijeka moj životni atelje gdje čovjek može na miru raditi bez ikakvog pritiska", rekao nam je Urban.

I zato kad stvara, to odjekuje najglasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
slavni glumac

Enis Bešlagić u društvu kćeri i supruge koje ne viđamo često: Asja više nije malena, a s Ninom ima poseban odnos

Play ponuda

Više s weba