Ostalo

Danijela Martinović potpuno se ogolila: u svojoj knjizi objavila i emotivno pismo svom nerođenom djetetu

Emocijama ovih dana pršti Danijela Martinović jer napokon je predstavila svoju knjigu 'Šalabahter života'. U njoj se potpuno ogolila, pustila nas da zavirimo u njezine najskrivenije kuteve

Maja Oštro
21.10.2016 18:15

Knjige su naočale kroz koje gledamo svijet. A nevjerojatan svijet Danijele Martinović - sažet je u ovoj knjizi poezije. 'Šalabahter života' njezina je priča koja je jednostavno morala biti ispričana. Ovo je, kako i sama kaže - mali uvez ljubavi.

"U nekom procjepu svog života, koji se jednostavno dogodio, i koji svaki čovjek na određeni način doživljava, žena pogotovo, kad sam krenula - zapravo samoizlječenje svoje sam počela sam pisati", otkrila je Danijela.

Uvijek vedra, nasmijana i zaigrana poput male djevojčice, Danijela je u ovoj knjizi pokazala svoju drugu stranu. Ogoljena do kraja, intimna, emotivna i ono najvažnije - potpuno svoja. Druga Danijela koja plače i tuguje kao i svi mi ostali. Posebno se to vidi na 'neuručenim pismima' u knjizi, koja je napisala Mrvici - svome nerođenom djetetu. Onako iskreno, nježno, majčinski.

"Moja tuga je moja tuga, ne znam što bih bez nje napravila jer ona mi bašdaje da svijet vidim jednim drugacijim očima", naglasila je.

A iz tih očiju često poteknu i suze. Tvrdi, ne srami se to priznati, ali neke najbolnije suze pretočila je u pjesme.

"Ja sam mjerna jedinica za plakanje, dakle meni su suze mog kako bi rekla, izražavanja, emotivnog izražavanja, i nikad nemam tu ručnu kocnicu kao, ja sam javna osoba pa sada ne smijem plakati u javnosti. Aposlutno ne, kad mene nešto gane, ja plačem bilo gdje da jesam", rekla je ona.

'Šalabahter života' pisala je u osami, tajnosti, čak ni njezin Grašo nije znao što sprema. Iako je oduševljen njezinim talentom, ne dijeli tu otvorenost prema najdubljim emocijama.

Otkrila je da on pred njom nikad ne pusti suzu.

"Ne, nikad, iako je jako suptilan i jako osjetiljiv na nijanse života, to je i ono po čemu smo se prepoznali", naglasila je pjevačica.

A Danijelin spisateljski dar prepoznali su i njezini prijatelji. Ganuti viđenim priznaju - od početka su vjerovali u nju!

"Danijela je jedna divna, tako topla osoba, da je ona stvarno da je ona i kroz tugu prenijela ljubav u ovu knjigu", rekla je poduzetnica Iva Balent.

"Jednostavno se vidi da je ovo iz nje moralo izaći i to je najbolji razlog i motiv da se nešto piše", tvrdi Milana Vlaović ,spisateljica i kolumnistica.

Knjiga je, kažu, prijatelj koji nikad ne razočara. Imala je to na umu i sama Danijela, jer kako nam je znakovito otkrila - bit će toga još!