Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
KAKVA ČAST

Dinja i lubenica nazvane po predsjedniku

Od dolaska na vlast Berdimuhamedov je postupno razvijao kult vlastite ličnosti koji sve više sliči kultu koji je uveo njegov prethodnik Saparmurat Nijazov.

Image
Foto: Photos.com
Z.H./Hina/ 13.8.2012. u 11:39
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Turkmenistanski predsjednik Gurbanguli Berdimuhamedov, čiji kult ličnosti u toj zemlji jača sve više, može se od nedjelje pohvaliti da među brojnim počastima sada ima i po sebi nazvane dinje i lubenice.

Dinja nazvana "Arkadag" ili "Zaštitnik", što je neslužbena titula Berdimuhamedova, predstavljena je u nedjelju na sajmu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u prijestolnici Ašhabadu, rekao je izvor iz domaće prehrambene industrije. Dinja "Arkadag" odlikuje se "hrskavim plodom" i "jedinstvenim okusom" a otporna je na sušu i nametnike, rekao je izvor.

Lubenicu koja je u čast turkmenskog predsjednika nazvana "Predsjednik", uzgojio je isti selekcionar kao i Arkadag, ali još nije predstavljena široj javnosti.

Berdimuhamedov je pak u priopćenju objavljenom u nedjelju pohvalio "uspjeh" proizvođača turkmenske dinje i njihovo "nesebično" zalaganje kojim žele vratiti "svjetsku slavu" tim "rajskim plodovima turkmenske zemlje".

Od dolaska na vlast Berdimuhamedov je postupno razvijao kult vlastite ličnosti koji sve više nalikuje kultu koji je uveo njegov prethodnik Saparmurat Nijazov, a koji je umro u prosincu 2006., premda nije ni izbliza toliko ekscentričan kao Nijazov.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
NOVI IZAZOV

Djevojke iz Top Modela pretjerale u zabavi na Hvaru

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba