Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
prevalio tisuću km

Dječak krstario Europom u očevu Mercedesu

Trinaestogodišnjak, veliki ljubitelj kartinga, uspio je izbjeći plaćanje cestarine na autocestama i prijeći dva granična prijelaza tijekom dvodnevnog putovanja sa sjevera Italije preko Austrije u Njemačku.

Image
Foto: PHOTOS/ILUSTRACIJA
S.M./Hina/ 12.1.2013. u 14:06
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Trinaestogodišnji dječak pobjegao je od svojih posvojitelja u Italiji i prevalio automobilom 1.000 km kroz Europu ne bi li se domogao rodne Poljske, ali je putovanje završio u Njemačkoj gdje ga je uhitila policija, doznaje se u subotu od policije.

Dječak, veliki ljubitelj kartinga, uspio je izbjeći plaćanje cestarine na autocestama i prijeći dva granična prijelaza tijekom dvodnevnog putovanja sa sjevera Italije preko Austrije u Njemačku.

"Izgleda poput šesnaestogodišnjaka, ali ipak... Uspio je napuniti spremnik gorivom i prijeći dvije granice. To je jednostavno nevjerojatno", rekla je Eleonara Spadat, načelnica karabinjera u Montebelluni, na sjeveru Italije, odakle je dječak pošao na put.

Dječaku je nedostajala njegova biološka sestra koja je živjela u Poljskoj, rekla je Spadat.

Prije nego se u četvrtak uputio poočimovim Mercedesom sa samo 200 eura u džepu posvadio se s roditeljima koji su mu oduzeli mobitel jer je bez njihova znanja premašio dopušteni limit.

Roditelji su brzo shvatili da bi dječak mogao krenuti u Poljsku i nazvali su talijansku policiju, zatraživši da pojačaju nadzor na tom pravcu. Pronašla ga je njemačka policija 200 km od poljske granice.

Spadati je rekla da ju je nazvao poljski konzulat u Italiji raspitujući se za dječaka i da će socijalna služba razgovarati s obitelji nakon njegova planiranog povratka u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
za rtl.hr

Božo Pavlić: 'Još u pubertetu sam shvatio tko sam, a dečko i obitelj su moja najveća podrška'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba