Ostalo

Dječak krstario Europom u očevu Mercedesu

Trinaestogodišnjak, veliki ljubitelj kartinga, uspio je izbjeći plaćanje cestarine na autocestama i prijeći dva granična prijelaza tijekom dvodnevnog putovanja sa sjevera Italije preko Austrije u Njemačku.

S.M. - HINA
12.01.2013 14:06

Trinaestogodišnji dječak pobjegao je od svojih posvojitelja u Italiji i prevalio automobilom 1.000 km kroz Europu ne bi li se domogao rodne Poljske, ali je putovanje završio u Njemačkoj gdje ga je uhitila policija, doznaje se u subotu od policije.

Dječak, veliki ljubitelj kartinga, uspio je izbjeći plaćanje cestarine na autocestama i prijeći dva granična prijelaza tijekom dvodnevnog putovanja sa sjevera Italije preko Austrije u Njemačku.

"Izgleda poput šesnaestogodišnjaka, ali ipak... Uspio je napuniti spremnik gorivom i prijeći dvije granice. To je jednostavno nevjerojatno", rekla je Eleonara Spadat, načelnica karabinjera u Montebelluni, na sjeveru Italije, odakle je dječak pošao na put.

Dječaku je nedostajala njegova biološka sestra koja je živjela u Poljskoj, rekla je Spadat.

Prije nego se u četvrtak uputio poočimovim Mercedesom sa samo 200 eura u džepu posvadio se s roditeljima koji su mu oduzeli mobitel jer je bez njihova znanja premašio dopušteni limit.

Roditelji su brzo shvatili da bi dječak mogao krenuti u Poljsku i nazvali su talijansku policiju, zatraživši da pojačaju nadzor na tom pravcu. Pronašla ga je njemačka policija 200 km od poljske granice.

Spadati je rekla da ju je nazvao poljski konzulat u Italiji raspitujući se za dječaka i da će socijalna služba razgovarati s obitelji nakon njegova planiranog povratka u nedjelju.