Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
SVE ZBOG JEDNOG DJEČAKA

Djed Mraz dobio svoj dimnjak za spuštanje

Zabrinuto pismo šestogodišnjeg Lea Parka pokrenulo je veliku operaciju izgradnje, kako se vjeruje, prvog svjetskog dimnjaka dizajniranog za spuštanje Djeda Mraza.

Z.H./Hina/ 20.12.2011. u 14:56
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Djed Mraz je zbog zabrinutog pisma 6-godišnjeg Lea Parka dobio svoj prvi dizajnirani dimnjak za spuštanje.

Naime, Leovim roditeljima upravo se gradi nova kuća na jugozapadu Engleske i dječak je bio silno zabrinut da dimnjak neće biti dovoljno širok za prolazak Djeda Mraza i njegova povećeg trbuha.

Stoga je Leo odlučio, prije nego što pošalje tradicionalno pismo Djedu, poslati pismo investitoru Jeremyju Paxtonu. "Dragi gospodine Paxton, zabrinut sam da kuća moje mame i tate nema dovoljno velik dimnjak. Mislim da će se Djed Mraz zaglaviti. Molim vas, pomozite. Voli vas Leo Park", napisao je dječak.

Paxton je odlučio da će pokušati udovoljiti svom malom klijentu i angažirao je matematičare koji su zajedno s inženjerima trebali dizajnirati poseban dimnjak. Formulom su bile obuhvaćene kritične točne, ulaz u dimnjak i odnos Djedova struka i širine dimnjaka u njegovoj najužoj točki.

Kako bi testirao jesu li njegovi suradnici osmislili dobro rješenje, Paxton je postavio dimnjak, unajmio "Djeda Božićnjaka" u punoj opremi, natovarenog poklonima, podigao ga dizalicom u zrak i spustio ga u otvor. Nekoliko sekunda kasnije, Djed je izašao s druge strane i nasmijan uzviknuo: "Ho ho ho".

Leo, koji je promatrao eksperiment, bio je neizmjerno radostan i veselo mu potrčao u zagrljaj. "Apsolutno sam oduševljen. Ne samo zato jer smo napravili dimnjak, nego jer mi je taj dječak rekao: 'Ovo je najbolji dan u mom životu'. Samo zbog toga se cijela stvar isplatila", rekao je Paxton.

Kuća će biti gotova do sljedeće blagdanske sezone, a dimnjak spreman za dolazak pravog posjetitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
popularna djevojka

Ovo je ista osoba? Splitska influencerica Ela Jerković podvrgnula se brojnim operacijama, evo kako je izgledala prije

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba