Ostalo

Djed Mraz se doselio u Hrvatsku!

Djed Mraz više ne živi samo u Finskoj i na Sjevernom polu. Sada stanuje i u Istri. U njegovu kuću dolaze mnogi mališani, pišu mu pisma i s nestrpljenjem očekuju dan kada će on završiti svoj posao, spakirati im darove i staviti ih pod bor!

RTL
10.12.2012 19:00

Osim što ima svoje rezidencije na Sjevernom polu i u Laponiji, Djed Mraz doselio se i u Hrvatsku. Simpatični starac, kojega vole i stari i mladi, za svoje privremeno prebivalište izabrao je Kaštelir, malo mjesto u središtu Istre.

Ovih dana teško ga je susresti u njegovoj kući, jer je često na poslovnom putu, pa dok njega nema kuću Djeda Mraza čuva - Baka Mraz.

Posljednji dani su dani pred Božić, kada djedica u crvenom odjelu ima mnogo posla i kada mora donijeti onu najtežu odluku - tko je bio dobar, a tko ne.

"Djeda Mraz je čaroban, samo je jedan Djeda Mraz, nema njih puno. On ima moć da kad prođe pored vas vidi da li ste vi dobri ili loši i zna vaše želje tako da vam može dati poklon", objasnila je Baka Mraz.

A kako bi poklon stigao na pravu adresu, mnogi se odlučuju i na pisanje pisma sa točnim uputama do kuće, dugačkim opravdanjima za poneku zločestoću, i naravno, božićnom željom.

Svaku se noć djedica tajno vrati u Kaštelir kako bi sa svojim pomoćnicima vilenjacima pročitao sva pisma sa božićnim željama koja su stigla na njegovu adresu i kako bi osobno zapakirao svaki poklon. Pobrinut će se on da svatko od nas i ove godine dobije nešto pod bor!