Play ponuda
Play ponuda
NEVIĐENA SNAGA

Djedica od 83 godine golim rukama razbija kamenje!

U kazahstanskoj oblasti Almati živi 83-godišnji Seken Tolebekov. Unatoč poznim godinama, posjeduje nevjerojatnu snagu, toliku da može golim rukama razbijati kamenje.

Image
Foto: Sceenshot
RTL/ 20.1.2014. u 13:44
Play ponuda

Neobičnu 'vještinu' je razvio s 24 godine i otad je, prema vlastitoj procjeni, razbio oko 2000 kamenja koristeći samo ruke.

"Mislim da posjedujem neku vrstu energije u rukama. Sve sam stariji, ali moje ruke su i dalje jake. Vjerujem da sam tu snagu dobio s nebesa. Počeo sam vrlo mlad jer sam tada osjećao neku toplinu u rukama i potrebu da razbijam kamenje", otkrio je Seken Tolebekov.

"Ponekad ljudi pokušavaju kopirati ono što ja radim, ali to uvijek završi loše po njih, ozljedama ili frakturama kosti", dodao je 83-godišnji Kazahstanac.

Lokalni liječnici su uvjereni da iza neobične snage stoje geni, dijeta i zdrav život. Prema riječima supruge Raikhan, Seken voli jesti meso, juhe i općenito tradicionalnu kazhstansku kuhinju.

"Jede i neke dijetne proizvode, ide rano spavati i rano se diže. Radišan je i voli provoditi vrijeme s djecom. U braku smo više od 50 godina i brinem se o njemu cijeli život", rekla je Sekenova supruga.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Vremeplov

Danas je jedna od najljepših Hrvatica: Iznenadit će vas kako je Dina Dragija izgledala prije nekoliko godina

Play ponuda

Više s weba