Ostalo

Djedica od 83 godine golim rukama razbija kamenje!

U kazahstanskoj oblasti Almati živi 83-godišnji Seken Tolebekov. Unatoč poznim godinama, posjeduje nevjerojatnu snagu, toliku da može golim rukama razbijati kamenje.

RTL
20.01.2014 13:44

Neobičnu 'vještinu' je razvio s 24 godine i otad je, prema vlastitoj procjeni, razbio oko 2000 kamenja koristeći samo ruke.

"Mislim da posjedujem neku vrstu energije u rukama. Sve sam stariji, ali moje ruke su i dalje jake. Vjerujem da sam tu snagu dobio s nebesa. Počeo sam vrlo mlad jer sam tada osjećao neku toplinu u rukama i potrebu da razbijam kamenje", otkrio je Seken Tolebekov .

"Ponekad ljudi pokušavaju kopirati ono što ja radim, ali to uvijek završi loše po njih, ozljedama ili frakturama kosti", dodao je 83-godišnji Kazahstanac.

Lokalni liječnici su uvjereni da iza neobične snage stoje geni, dijeta i zdrav život. Prema riječima supruge Raikhan , Seken voli jesti meso, juhe i općenito tradicionalnu kazhstansku kuhinju.

"Jede i neke dijetne proizvode, ide rano spavati i rano se diže. Radišan je i voli provoditi vrijeme s djecom. U braku smo više od 50 godina i brinem se o njemu cijeli život", rekla je Sekenova supruga.