Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
TRIJUMFALAN POVRATAK SPANDAU BALLETA

Dobri stari novi romantici

Prvaci novog romantizma nakon više od dvadeset godina ponovno su oduševili zagrebačku publiku.

Image

Spandau Ballet Spandau Ballet

Vedran Harča/ 28.2.2010. u 12:08
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pop osamdesetih nerijetko je proglašavan jednim od najvećih zala koja su se dogodila glazbi 20. stoljeća, no samo usputan pogled na današnje top-ljestvice otkrit će kako su stvari u zadnja dva desetljeća mnogo gore nego što su bile u vrijeme kada su svijetom vladali Duran Duran i Spandau Ballet.

Tadašnji idoli zaluđenih tinejdžerica s obje strane Atlantika bili su, za razliku od boy bandova koji su ih naslijedili na naslovnicama tabloida, sposobni napisati i odsvirati pjesmu te, kao što smo se u subotu imali prilike uvjeriti u Domu sportova, održati zaista fantastičan koncert.

Povratak Spandau Balleta u Zagreb nije počeo baš obećavajuće - bila je popunjena tek četvrtina velike dvorane, a većina okupljenih prvih je nekoliko pjesama popratila nostalgično se prisjećajući dana kada su oni bili mladi, a Tony Hadley glavni "macan" pop scene.

Prvoborci novog romantizma nisu se dali smesti, već su svakom slijedećom pjesmom polagano osvajali dvoranu i za svoj trud bili nagrađeni zbornim pjevanjem završnih "Chant No.1" i "Gold".

Iako se Tony od nekadašnjeg Casanove pretvorio u rumenog debeljka, vokal mu je snažan kao u najboljim danima, a hitovi poput "Only When You Leave", "True" i "Through the Barricades" ostarjeli su mnogo bolje nego neki ozbiljniji glazbeni pokušaji njihovih pravovjernijih suvremenika.

Široki osmijesi članova grupe i skoro dva sata svirke uspjeli su nas uvjeriti da je ponovni reunion Spandau Balleta imao zaista ispravne motive, a čak i ako su nam podvalili, nakon subotnjeg koncerta stvarno im nećemo zamjeriti. 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
U ZAGREBU

Ljubav cvjeta i dalje! Zrinka Cvitešić i Niko Kranjčar napokon 'ulovljeni' zajedno, glumica ne skida osmijeh s lica

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba