Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
rad, red, disciplina

Dok vi uživate na moru, ova djeca marinci mukotrpno vježbaju

Znate li koja je veza između marinaca i djece predškolske dobi? Mi je nismo pronašli, ali zato jesu na Tajvanu pa svoje mališane od najranijih dana upućuju u tajne života teškim vježbama.

RTL/ 17.7.2013. u 18:13
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zvuk bubnja znak je za promjenu vježbe u vrtiću na Tajvanu. Djeca predškolske dobi, odjevena u maskirnu sportsku uniformu izvode vježbe nalik onima američkih marinaca.

"Mi koristimo vježbe marinaca kako bismo naučili djecu da se nauče nositi s poteškoćama, da nauče prigrliti prepreke, prihvate izazove i razviju hrabrost pri izvođenju svake vježbe. Prije više od deset godina ujedinili smo motoričke i kognitivne vježbe s onima za marince", pojasnila je ravnateljica Albert vrtića Fong Yun-I.

Marinski program u vrtiću Albert pohađaju djeca između 3 i 6 godina, a ona koja krenu u školu mogu nastaviti vježbati prema vrtičkom drilu, poput osmogodišnjeg Chiua.

"Moja majka je rekla da vježbom dolazim do savršenstva. Čak je tražila da spavam ovdje kako bih mogao više vježbati", kazao je Chiu Ming-Wei.

Devetogodišnja Fong također polazi ljetni dril. Tvrdi da niti nakon godina treninga i mukotrpnog rada neke vježbe nikada ne postanu lagane.

Sve ovo radi se pod paskom učiteljice gimnastike koja pazi da se sve vježbe izvode pravilno kako se djeca ne bi ozlijedila.

Preškolarci marinci vježbaju da bi postali poslušni, izdržljivi i puni samopouzdanja. Iste pedagoške metode, zanimljivo, koriste i u Južnoj Koreji.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
sveprisutne posvuduše

Koja je definicija zanimanja starlete?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba